Putin steunt UFC-kampioen Khabib in uitspraken over President Macron Nieuws
Nieuws

Putin steunt UFC-kampioen Khabib in uitspraken over President Macron

Putin steunt UFC-kampioen Khabib in uitspraken over President Macron
Putin steunt UFC-kampioen Khabib in uitspraken over President Macron

De Russische president Vladimir Putin heeft zich uitgesproken over de situatie met de spotprenten over de profeet Mohammed.

Recentelijk werd een Franse leraar gewelddadig om het leven gebracht door een extremist omdat deze spotprenten over de profeet Mohammed in zijn klas had laten zien. UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov veroordeelde de Franse President Macron over de uitspraken die deze daarna deed over moslims.

In een post op Instagram liet Nurmagomedov in niet mis te verstane woorden blijken hoe hij over Macron dacht, samen met een foto waar een voetafdruk op het hoofd van de president te zien was. De uitspraken van Nurmagomedov werden verschillend ontvangen.

Niet mee bemoeien

Zo waren er veel mensen die begrip toonden voor Nurmagomedov en hem gelijk gaven dat iemand op geloof niet beoordeeld mag worden. Tegenstanders reageerden door te zeggen dat de UFC-vechter zich niet met politiek moest bemoeien.

De Russische president, Vladimir Putin, steunt Nurmagomedov tegen de volgens hem "provocateurs" en veroordeeld diegene die gelovigen beledigen onder het mom van de vrijheid van meningsuiting. Gadjimurad Omarov, een parlementslid uit Dagestan, heeft Putin zelfs voorgesteld om de titel van Held van Rusland aan Nurmagomedov te verlenen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws