Prof MMA-vechter verdacht van moord op burgers in Oekraïne
Home / Nieuws / Prof MMA-vechter verdacht van moord op burgers in Oekraïne

Prof MMA-vechter verdacht van moord op burgers in Oekraïne

Sergei Kolotsei, een commandant van een eenheid van de Russische Nationale Garde, word door de Oekraïense procureur-generaal beschuldigd van het martelen en vermoorden van burgers. De Prof MMA-vechter is een van de soldaten die verdacht worden van het vermoorden van burgers in Bucha, Oekraïne.

Voordat Kolotsei in het Russische leger diende, was hij een actieve prof MMA-vechter. Hij nam onder andere deel aan een M-1 Global-evenement in Wit-Rusland in 2010, waar hij verloor via unaniem besluit. De MMA-vechter werd door de Oekraïense procureur-generaal Iryna Venediktova beschuldigd van het martelen en vermoorden van burgers.

,,Aanklagers van Bucha hebben vastgesteld dat deze zelfde militair op 18 maart vier ongewapende mannen in Bucha heeft vermoord”, schreef Venediktova op Facebook samen met een foto die Kolotsei als verdachte identificeerde. ,,Hij martelde op 29 maart ook een andere burger en dwong hem te bekennen dat hij saboteerde activiteiten tegen Russische troepen.”

Laster

Venediktova beweerde dat Kolotsei ook verantwoordelijk was voor de ontvoering van een Oekraïense burger, deze te hebben opgesloten in een kelder en te hebben gemarteld martelen met een aanvalsgeweer en een handvat van een mes. Hij liet het slachtoffer ook een “schijnexecutie” ondergaan en dwong hem aan “een dood menselijk lichaam te ruiken”. (gaat verder onder video).

Kolotsei, 35, werd door de procureur-generaal geïnformeerd dat hij een verdachte is, hoewel hij sindsdien elke betrokkenheid bij de moorden ontkent. ,,Voordat je iemand ergens van beschuldigt, moet je alle details vaststellen, anders word je beschuldigd van het bedreigen en belasteren van burgers van andere landen”, zei Kolotsei, eraan toevoegend dat de beschuldigingen neerkomen op “laster”.

Bekijk ook

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: 'Yo b*tch' (video)

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: ‘Yo b*tch’ (video)

Dat transmeisjes ook kunnen vechten blijkt wel uit een video die viraal gaat op social media.

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page