AEW Fyter Fest: Kistmatch en een teamuitdaging met AEW World Championship implicaties
Home / Nieuws / Pro Wrestling / AEW Fyter Fest: Kistmatch en een teamuitdaging met AEW World Championship implicaties

AEW Fyter Fest: Kistmatch en een teamuitdaging met AEW World Championship implicaties

In de tweede Dynamite-aflevering met publiek sinds maart 2020, vond de eerste deel van de Fyter Fest special. Op Fyter Fest Night 1 werden er meerdere kampioenschapswedstrijden gehouden, een uitdaging uitgeroepen en werd er als main event een Coffin match (Kistmatch) gehouden.

Een van de wedstrijden dat werd gehouden was Brian Cage vs Ricky Starks voor de FTW Championship. Nadat het voor allebei op momenten kantje boord was voor een win, probeerde Starks de FTW riem te gebruiken om vals te spelen voordat hij gestopt werd door Powerhouse Hobbs.

Toen Hook kort daarna de scheidsrechter afleidde, raakte Hobbs Cage met de riem, waar Starks gebruik van maakte en daarmee dus de FTW Championship won. Taz vierde de winst van Starks met de rest van Team Taz terwijl ze Cage achterlieten.

Uitdaging voor The Elite

Later in de uitzending kwam Hangman Page om te zeggen dat hij een AEW World Championship match wou tegen Kenny Omega nadat The Dark Order Page wekenlang aanmoedigde om voor de titel te gaan. Daarbij werd hij onderbroken door The Elite, waarna Omega Hangman uitdaagde voor een elimination tag tussen The Elite en Hangman Page met The Dark Order.

Hangman aanvaarde de uitdaging op de voorwaarde dat hij een World Championship match krijgt als zijn team wint en hij nooit voor de titel mag uitdagen als hij verliest. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd zal plaatsvinden.

Coffin match

In de main event gingen Darby Allin en Ethan Page tegen elkaar in een Coffin match. Een Coffin match is gewonnen wanneer de verliezer in een lijkkist ligt met een dichte kistdeur. Tijdens de wedstrijd verschool Scorpio Sky in de kist, waardoor hij een verrassingsaanval op Allin deed. Echter was de voorsprong van korte duur toen Sting kort daarna Sky aanviel en tussen het publiek in vocht.

Aan het einde van de match gebruikte Allin een skateboard om Page in de kist te droppen. Daarna sloot hij de kistdeur om de match te winnen, maar voor Allin was dat niet genoeg. Voor de zekerheid ging Allin na de match naar de bovenste touw om met zijn rug op de kist te duiken, waar Page inzat om de show te eindigen.

Hieronder staan de volledige resultaten van AEW Dynamite Fyter Fest Night 1:

  • IWGP United States Championship: Jon Moxley versloeg Karl Anderson om de titel te behouden.
  • FTW Championship: Ricky Starks versloeg Brian Cage om de titel te winnen.
  • Sammy Guevara versloeg Wheeler Yuta.
  • Yuka Sakazaki versloeg Penelope Ford.
  • Coffin match: Darby Allin versloeg Ethan Page.

AEW Dynamite is iedere woensdagavond live te zien op TNT in de VS en op FITE via AEW Plus in Nederland. Volgende week komt er een tweede deel van Fyter Fest met o.a. Jon Moxley vs Lance Archer in een Texas Death Match voor de IWGP United States Championship.

Bekijk ook

‘Ik dacht F*CK YOU!’ Topvechter Gilbert Yvel over neerslaan scheidsrechter

Hij was ook nog eens de trainer van de vechter waar ik tegenover stond

‘Idioot!’ Boze fan kopstoot worstelaar en krijgt pak slaag (video)

De man die zelf flink uit de kluiten gewassen is schroomde niet

‘Vader’ (41) sloopt 26-jarige op vernederende wijze (video)

Zijn tegenstander maakte geen enkele kans

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page