Home / Nieuws / Primeur; Filmbeelden van Bruce Lee’s enige echte gevecht opgedoken!

Primeur; Filmbeelden van Bruce Lee’s enige echte gevecht opgedoken!

Bekijk hier de filmbeelden van Bruce Lee’s enige echte gevecht!

Bruce Lee vecht tegen een van zijn topstudenten, Ted Wong. Bruce Lee, de legendarische krijgskunstenaar en acteur, staat bekend om zijn ongelooflijke atletiek en vaardigheden op het grote scherm.

Echter zijn echte beelden van de vechtsport meester schaars en bijna niet te vinden, met als hoofdreden dat hij op de veel te vroege leeftijd van 32 jaar in 1973 overleed. Terwijl Lee vaak met zijn studenten ge-sparred heeft, is dit het enige beeldmateriaal van Bruce Lee’s enige geregistreerde MMA-gevecht wat is opgedoken op het internet.

Bruce Lee in een echt MMA gevecht

Lee, de oprichter van de krijgskunst Jeet Kune Do. Dit is dus de enige opname van Bruce Lee in een echte MMA gevecht. Hij vecht tegen Ted Wong in het filmpje, een van zijn topstudenten. Ze dragen beschermende uitrusting omdat ze NIET TOEGESTAAN werd om zonder te vechten.

Dit waren destijds de regels van de staat waar het gevecht plaatsvond. Als die regels er destijds niet waren, kan ik u garanderen dat Bruce onbeschermd zou hebben gevochten. Film kwaliteit is hersteld naar 4K resolutie, dit omdat het origineel te slecht was voor publicatie.

Zware bescherming

De twee kunnen gezien worden met zwarte kleding met gewatteerde Chinese bokshandschoenen aan, dit was naar verluidt een onderdeel van de “state rules” op dat moment. De beelden werden waarschijnlijk in Californië gefilmd. Lee had zijn sportschool  aldaar, en Wong studeerde daar ook.

Bij meerdere gelegenheden is Wong de agressor en probeert Lee te pakken te nemen, maar Lee is in staat om hem tegen te houden en hem zelfs met stoten te verslaan. Bruce Lee stond ook bekend om verschillende geïmproviseerde bewegingen die hij leerde door het bestuderen van Wing Chun, inclusief de one-inch punch, lees daar meer over door hier te klikken.

Bekijk ook

FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

Een ruime meerderheid denkt dat Nederlanders fitter (92,6%) en gelukkiger (89,3%) worden als de sportscholen ...

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars is een van de bekendste Nederlandse kickboksers. De meervoudig kampioen staat onder contract ...

VIDEO: MMA-kampioen trapt been rivaal gruwelijk doormidden

Dean Maxwell die afgelopen zaterdag meedeed aan het Urban Fight Night 24 in Milsons Point, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page