'Poetin is net zo erg als Hitler!' Boksicoon Usyk haalt uit Nieuws
Nieuws

'Poetin is net zo erg als Hitler!' Boksicoon Usyk haalt uit

'Poetin is net zo erg als Hitler!' Boksicoon Usyk haalt uit

Oleksandr Usyk Unified zwaargewicht boks kampioen zegt dat Vladimir Poetin net zo erg is als Adolf Hitler.

"U viel Oekraïne aan, zogenaamd om Russen te beschermen die uw bescherming niet willen", zei Usyk Op dezelfde manier waarop je jaren geleden Tsjechoslowakije aanviel, kwam je naar andere steden en naar Georgië, enzovoort. Je komt overal met bescherming, maar je beschermt de Russen niet in Rusland zelf. Je beschermt ze op geen enkele manier. Je vecht tegen fascisme en nazisme, dat bestaat niet.”

Poetin is net zo eeg als Hitler

Rusland viel vorig jaar Oekraïne aan, op 24 februari. Usyk, die op dat moment in Engeland was om onderhandelingen te voeren over een herkansing met Anthony Joshua, zette zijn bokscarrière in de wacht en keerde terug naar zijn land om deel te nemen aan de oorlog.

Usyk besloot later het op te nemen tegen Joshua en kreeg daarvoor toestemming van zijn regering. Usyk versloeg Joshua uiteindelijk op punten in Jeddah, Saoedi-Arabië op 20 augustus.

'Jullie zijn het Derde Rijk van Adolf Hitler in al zijn facetten", vervolgde Usyk, verwijzend naar Rusland. “Wat Hitler niet deed, blijft uw president doen." Usyk, de voormalige onbetwiste kampioen cruiserweight, is nu in gesprek om het op te nemen tegen WBC-kampioen Tyson Fury uit Engeland voor diens titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws