'Poetin is geen mietje': UFC vechter op de bres voor Russische leider Nieuws
Nieuws

'Poetin is geen mietje': UFC vechter op de bres voor Russische leider

'Poetin is geen mietje': UFC vechter op de bres voor Russische leider

Paulo Costa, UFC-vechter prijst Russische president Vladimir Poetin, zegt dat hij geen zwakke leider zoals Biden of Macron is.

De UFC-vechter deed zijn uitspraken op sociale media in een bericht dat hij achteraf verwijderde, waarvan wordt gezegd onder druk van de UFC. In de loop van de afgelopen weken hebben we veel opmerkingen gezien over de aanhoudende Russische invasie van Oekraïne, vooral binnen de MMA-sfeer.

Er vechten een groot aantal Russische MMA-atleten in de sport waarvan velen inmiddels geboycot zijn. Binnen de UFC is Costa in de schijnwerpers gekomen door zijn tweet die voor veel controverse zorgde. ,,Vladimir Poetin Poetin is geen zwakke leider zoals Biden of Macron", schreef Costa die verguisd wort om zijn opmerkingen.

Politiek en sport gaan niet samen

,,Hij is een voormalige militair die al in de buik is gestoken en het heeft overleefd. Hij is een ander niveau van wereldleider. Kent u een andere leider met dezelfde kenmerken in het verleden?", aldus Costa. De fragiele staat van wat er in Oekraïne gebeurt, is niemand ontgaan. Nu Poetin in wezen de oorlog aan de democratie verklaart.

Ook voor Nederlandse vechters is de boycot voelbaar. Zo trok ONE Championship gisteren alle Russen van komende evenementen terug. Dit resulteert dat topkickbokser Nieky Holzken zonder gevecht zit op 26 maart tijdens het ONE X evenement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws