PLAN BINNEN VECHTEN GOEDGEKEURD: 'Sparren vergeet het maar' Nieuws
Nieuws

PLAN BINNEN VECHTEN GOEDGEKEURD: 'Sparren vergeet het maar'

PLAN BINNEN VECHTEN GOEDGEKEURD: 'Sparren vergeet het maar'
PLAN BINNEN VECHTEN GOEDGEKEURD: 'Sparren vergeet het maar'

De Vechtsportautoriteit heeft hard gewerkt aan de protocollen voor de sportscholen. Het NOC*NSF en ook een groot aantal vechtsportschoolhouders waren bij het uitwerken betrokken.

De regering kondigde aan met de versoepeling van de coronamaatregelen dat de sportscholen heropent mogen worden vanaf 1 juli. Aanvankelijk was dit op 1 september gesteld. Wel bieden veel sportscholen nu buitenlessen aan maar dat is niet altijd ideaal.

Woensdag maakte de Vechtsportautoriteit de protocollen bekend en zegt hierover: "In samenwerking met NOC*NSF en vooral ook veel vechtsportschoolhouders is vorige week een conceptprotocol voorgelegd aan de autoriteiten, en dit is inmiddels goedgekeurd."

Op afstand

Toch moet het enthousiasme nog even getemperd worden. Een opleving van het coronavirus kan roet in het eten gooien. En wat opvalt in de protocollen (die je hier kunt lezen). Staat duidelijk dat de 1.5 meter afstand bewaart moet worden voor volwassenen.

Dit houdt in de praktijk in dat je als vechtsporter geen direct contact met een trainingspartner mag hebben. Ook Pads training is uit den boze, het zal aankomen op schaduw boksen en zak training. In feite veranderd er dus niets met de huidige stand van zaken, alleen dat men naar binnen mag.

Meten met twee maten

Dit roept vragen op, immers zijn er veel video's van topvechters op social media te zien die wel sparren, of met een coach op de pads trainen. De vraag is hoe men hiermee omgaat en wie het mandaat heeft om dit te handhaven dan wel aan te pakken, als het überhaupt wordt aangepakt.

24 juni zal de overheid definitief een beslissing nemen over het openstellen van de gyms. Ondertussen gaan er geluiden op om dan maar 'illegaal' te sparren. In Helmond was zondag een heel event gepland in een park waar volop werd gevochten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws