Oud wereldkampioen boksen Tyson Fury heeft bokslicentie terug Nieuws
Nieuws

Oud wereldkampioen boksen Tyson Fury heeft bokslicentie terug

Oud wereldkampioen boksen Tyson Fury heeft bokslicentie terug

Goed nieuws voor Tyson Fry hij heeft zijn bokslicentie terug gekregen

Tyson Fury mag definitief de ring weer in en starten met prof boksen, hij krijgt zijn licentie terug van de Britse boksbond (BBBofC), die hem eerder sanctioneerde. Vandaag had Fury een overleg met de BBBofC en deze hebben hem mede gedeeld dat hij zijn bokslicentie terug gaat krijgen. Wel moet hij eerst door een medische keuring heen om te zien of hij fit genoeg is. Nu was hij tijdens zijn afwezigheid uit de ring dusdanig aangekomen, dat hij de laatste maanden als een dolle aan het trainen is om weer fit te worden.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Eerder al door de doping autoriteit vrijgegeven om te vechten

Afgelopen december zat Fury in het boete bankje bij het Britse antidopingbureau UKAD, over een schorsing van twee jaar met terugwerkende kracht. Dit is inmiddels verstreken en niet staat hem meer in de weg om de boksring in te stappen, behalve dan nog even de medische uitslag van de BBBofC. In 2015 was de laatste tegenstander van Fury de Rus Wladimir Klitschko. Fury die maar liefst 25 keer wist te winnen en nog steeds ongeslagen is houdt een absoluut record.

Anthony Joshua you are next

Dat Fury zijn pijlen gericht heeft op huidig kampioen zwaargewicht Anthony Joshua is geen geheim. Via twitter liet Fury al weten dat deze de volgende in de rij zou zijn om tegen te vechten. Anthony Joshua, die in het bezit is van de wereldtitels bij de IBF, WBA en IBO, werd eerder in januari al uitgedaagd door Fury voor een titelgevecht. Maar eerst gaat Joshua de ring in tegen Joseph Parker in een knalpartij in Cardiff op 31 maart.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws