Op 58-jarige leeftijd Mike Tyson gespierder dan ooit: 'Onthullende metamorfose' Nieuws
Nieuws

Op 58-jarige leeftijd Mike Tyson gespierder dan ooit: 'Onthullende metamorfose'

Op 58-jarige leeftijd Mike Tyson gespierder dan ooit: 'Onthullende metamorfose'

Mike Tyson vecht in juli tegen Jake Paul en showt zijn waanzinnige gespierde lichaam, waarmee hij bewijst dat hij hard heeft getraind om fit te blijven.

Hoogtepunten

  • Mike Tyson maakte indruk op fans tijdens een recente meet-and-greet in Virginia nadat hij pronkte met zijn gebeitelde sixpack en indrukwekkende lichaamsbouw.
  • Iron Mike zal op 20 juli opnieuw de ring betreden om het op te nemen tegen YouTuber-bokser Jake Paul, ondanks dat het gevecht massale kritiek opriep.
  • Paul zal op Fight Night 31 jaar jonger zijn dan Tyson, wat ertoe heeft geleid dat er serieuze vragen zijn gesteld over de gevolgen voor de gezondheid van de wedstrijd.

Van gevreesd bokser naar YouTube sensatie

Mike Tyson lijkt de tijd te verzetten. Hij onthulde onlangs zijn indrukwekkende lichaamsbouw ter voorbereiding op zijn aankomende gevecht met Jake Paul. De voormalig bokslegende, beter bekend als 'Iron Mike', zal het in een exhibitie-wedstrijd op 20 juli opnemen tegen de YouTuber-bokser. Ondanks het leeftijdsverschil van 31 jaar belooft het een spectaculair gevecht te worden

Iron Mike laat zijn spierballen zien

Afgelopen weekend besloot Iron Mike zijn huidige topvorm te tonen aan zijn fans tijdens een meet-and-greet in Chantilly, Virginia. Zonder shirt poseerde hij voor foto's en signeerde handtekeningen. Drie maanden voor de fight liet hij zijn fans zien in welke conditie hij verkeert. "Ik heb geen shirt nodig", zei hij tegen fans terwijl hij zijn indrukwekkende sixpack aanspande, "ik moet ze laten zien waar ze op wedden!"

Gezondheidsrisico's en kritiek

Hoewel Jake Paul nog steeds wordt gezien als een "YouTube bokser", heeft zijn knock-out power indruk gemaakt op sommige critici. De media beschuldigt de promoters van het gevecht er dan ook van dat ze de gezondheid van Mike Tyson op het spel zetten. Met een leeftijdsverschil van 31 jaar is dit gevecht om meer redenen controversieel dan alleen hun fysieke gesteldheid.

mike tyson

In een interview met FoxNews zei Iron Mike: "Ik woog 45 kilo te veel, ik was toen al 53 of 54 jaar oud, en toch zei ik: 'Laten we het doen.' Alles waar ik bang voor ben, confronteer ik. Dat zit in mijn karakter. Op dit moment ben ik doodsbang. Ik heb altijd geloofd dat tegenslagen en nervositeit me juist naar succes stuwen. Als ik deze gevoelens niet zou hebben, zou ik dit gevecht niet aangaan. Ik heb deze spanning nodig om te vechten. Zonder zou ik nooit de ring in stappen."

Verschillen in leeftijd en regels

Toen Jake Paul geboren werd, was Tyson nog op zijn top. Een maand voor de geboorte van Jake Paul verloor Tyson zijn titelgevecht tegen Evander Holyfield in Las Vegas, waarmee hij zijn WBC- en WBA-titels verloor aan 'The Real Deal'.

Het gevecht, dat zal plaatsvinden in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, zal worden uitgevochten in twee minuten durende rondes in plaats van de gebruikelijke drie minuten. Daarnaast dragen beide boksers 16-ounce handschoenen in plaats van de traditionele 12-ounce exemplaren. Verder wordt er geen winnaar uitgeroepen en zullen er geen ringside juryleden aanwezig zijn om punten te tellen. Tyson heeft er echter op aangedrongen dat er met "echte boksregels" wordt gevochten!

Uitverkocht Stadion en media aandacht

Het stadion heeft een capaciteit van maar liefst 80.000 toeschouwers en is al maanden voor de wedstrijd uitverkocht. 'The Baddest Man on the Planet', die eerder al meer dan 15 miljoen kaartjes voor zijn wedstrijden verkocht, sprak tegen Reuters over zijn populariteit: "Ik ben 58, en wat? Ik krijg miljarden views door alleen maar te praten over vechten. Iedereen, zelfs de meeste atleten, zijn jaloers... Jij zou geen stadion kunnen uitverkopen. Wie kan er op 58-jarige leeftijd een stadion met 80.000 plaatsen uitverkopen? Waarom denk je dat hij met mij wil vechten en niet met iemand anders? Alle boksers willen tegen hem vechten. Maar als hij tegen hen zou vechten, zouden alleen de mensen komen die hem leuk vinden. Waarschijnlijk zouden hun ouders nog niet eens komen kijken."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws