ONE Championship haalt grote zak geld op: 'Volgende stap vasteland Europa' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ONE Championship haalt grote zak geld op: ‘Volgende stap vasteland Europa’

ONE Championship haalt grote zak geld op: ‘Volgende stap vasteland Europa’

ONE Championship oprichter Chatri Sityodtong CEO van het jaar!

Het uit Singapore stammende ONE Championship kondigde maandag aan dat het een $ 166 miljoen Series D-ronde afsloot onder leiding van Sequoia Capital. Volgens bronnen uit de industrie, waardeert de ronde ONE Championship op bijna $ 1 miljard.

De grootste vechtsport organisatie uit Azie die onder leiding staat van de jonge ondernemer en CEO van het bedrijf Chatri Sityodtong, maakt flinke stappen in zeer korte tijd. Waar het begon met Mixed Martial Arts (MMA) beridde het snel uit met kickboksen en hield men het afgelopen weekend op haar event in Bangkok de eerste officiële boks wedstijd onder haar vlag.

Partners

Het bedrijf zegt dat het van plan is om de opbrengst te gebruiken om zijn leiderschap op de sport mediamarkt in Azië te versterken. ONE Championship is de organisator van MMA-gevechten zoals Grit and Glory in Jakarta, Unstoppable Dreams in Singapore en Battle for the Heavens in Shanghai. Het heeft eerder plannen geopenbaard om haar evenementen, partnerschapsovereenkomsten en digitale aanbiedingen uit te breiden, maar blijkt ook haar ogen te hebben gericht op Europa.

Onder leiding van voormalig MMA-kampioen Sityodtong, heeft ONE eerder geld opgehaald van Sequoia India in 2017 en Heliconia Capital Management, een onderdeel van Temasek Holdings, in 2016. Het in Singapore gevestigde bedrijf bestrijkt een breed scala aan vechtsporten, waaronder Muay Thai, Kickboxing, Karate, Kung Fu, Silat en Sanda. Het claimt uit te zenden naar meer dan 1,7 miljard potentiële kijkers in 138 landen. Met deze ronde heeft ONE Championship nu een totaal van meer dan $ 250 miljoen opgehaald bij beleggers.

Waardering

ONE Championship organiseert ook enkele van de grootste sportevenementen in Azië in samenwerking met omroepen zoals Fox Sports, ABS-CBN, Astro, ClaroSports, Bandsports, Startimes, Premier Sports, Thairath TV, Skynet, Mediacorp en OSN.

Afgelopen weekend vocht de Nederlandse kickboks legende Andy Souwer in Bangkok voor ONE zijn eerste wedstrijd. Na afloop uitte hij zijn waardering voor de organisatie: “Meningen en echt, dit is de meest professionele organisatie die ik ooit heb gezien. Daarnaast zorgen ze goed voor hun vechters, maar bovenal geven ze om hun fans! We zijn allen een!!! ”

Nederland

ONE heeft een aantal Nederlandse vechters onder contract staan naast andere grote namen uit Europa. Geruchten gaan al langer dat de organisatie haar vleugels uit wil spreiden naar Europa. Met een stap in die richting zal het de concurrentie aangaan met namen zoals GLORY Kickboxing, KOK Fights etc. Het is slechts een kwestie van tijd voordat men in Europa ONE zal zien verschijnen zo melden insiders.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page