Onderzoek fraude en witwassen nekt kickboksgala Antwerpen Nieuws
Nieuws

Onderzoek fraude en witwassen nekt kickboksgala Antwerpen

Onderzoek fraude en witwassen nekt kickboksgala Antwerpen

Het Enfusion Glory Rivals kickboksgala in de Antwerpse Lotto Arena van 21 mei werd recentelijk afgelast. De reden blijkt een onderzoek naar fiscale fraude en witwaspraktijken door de Belgische justitie.

De Gazet van Antwerpen bericht vandaag dat het KALI team van de Belgische Justitie (vergelijkbaar met de Nederlandse FIOD. Red), een onderzoek doet naar Antwerp Fighting Organisation (AFO). Dit is de organisator van het evenement. Glory Rivals is een samenwerking tussen Enfusion en Glory Kickboxing.

Onderzoek

,,Het grote kickboksgala Glory Rivals#1 zal niet doorgaan in de Lotto Arena in Antwerpen. Sportpaleis NV heeft de samenwerking met organisator Antwerp Fighting Organisation (AFO) verbroken omdat het KALI-team onderzoek doet naar fiscale fraude en witwaspraktijken", zo meld de krant vandaag.

Volgens bronnen trok Sportpaleis NV de stekker eruit, uit vrees mee vervolgd te worden voor witwaspraktijken. ,,AFO zou erg nauwe banden hebben met sleutelfiguren uit het Antwerpse misdaadcircuit." Lees hier meer in de Gazet van Antwerpen.

Glory is slechts naamgever rond de Rivals kickboksgala's. Ook levert deze een aantal vechters. Glory heeft niet de eindverantwoordelijkheid, deze ligt bij Enfusion die met meerdere organisaties samenwerkt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws