MOORD: Olympiër gezocht voor doden medeworstelaar (23) - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MOORD: Olympiër gezocht voor doden medeworstelaar (23)

MOORD: Olympiër gezocht voor doden medeworstelaar (23)

Olympiër Sushil Kumar beschuldigd van doden medeworstelaar
Sushil Kumar tweede van rechts

Sushil Kumar, Olympisch zilveren medaillewinnaar wordt beschuldigd van het vermoorden van medeworstelaar in New Delhi. Het slachtoffer is een junior worstelkampioen die gedood werd in een geplande aanval.

De 23-jarige kampioen worstelen bij de junioren, Sagar Rana, werd vorige week doodgeslagen met hockeysticks en honkbalknuppels door een groep mannen in het Chhatrasal-stadion in Noordwest-Delhi. Volgens de Indiase politie was Kumar (37), de aanvoerder van de aanvallers.

Kumar zou besloten hebben tot de aanval en de moord doordat Rana kwaad gesproken had over hem zo meld The Print. Rana huurde naar verluidt een pand van Kumar maar liep achter in betalingen. Dit leidde tot een confrontatie tussen beide worstelaars. Rana weigerde het pand te verlaten waarop Kumar besloot hem een lesje te leren.

Hoge onderscheiding

Een andere worstelaar Prince Dalal,, werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid. Op diens telefoon werd bewijs gevonden van de aanval, die de voortvluchtige Kumar aanwees als de aanstichter. Kumar is de meest gedecoreerde worstelaar in de geschiedenis van zijn land. Zo kreeg hij de Rajiv Gandhi Kel Ratna onderscheiding (de hoogste sportieve onderscheiding van India. red.).

De Indiër won op de Olympische Spelen van 2008 in Peking en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Ook won hij goud op de Wereldkampioenschappen in 2010 en goud op de Commonwealth-spelen in 2010, 2014 en 2018.

Bekijk ook

Kijk zaterdag GRATIS naar UFC 267! ‘Dit event mag je niet missen’

Het evenement UFC 267 zal een hoofdkaart met zes gevechten bevatten.

KO video! Hessling MEPT Kallenbach bruut in slaap

Kevin Hessling sloeg gisteravond John Kallenbach bruut knock-out

‘Wat een avond!’ Rico reageert op gevecht met Jamal

Rico Verhoeven voerde gisteravond een heftig gevecht tegen Jamal Ben Saddik.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page