Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen

Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen

MMA vechters brengen hun gezondheid meer in gevaar door extreem afvallen dan andere sporters

MMA vechters brengen hun gezondheid meer in gevaar dan elke andere sportsporter door snel tien kg te verliezen in de aanloop naar een gevecht, aldus nieuw onderzoek. De gewaagde praktijk van “gewichtsvermindering”, die in alle vechtsporten voorkomt, werd in de schijnwerpers gezet nadat de Australische tiener Jessica Lindsay eind vorig jaar overleden was aan ernstige uitdroging terwijl ze probeerde haar gewichtslimiet voor een Muay Thai-gevecht te halen.

Nieuw onderzoek wijst uit dat extreem afvallen het meest voorkomt bij MMA vechters

Terwijl Perth zich klaarmaakt voor zijn eerste UFC-evenement, onthult onderzoek aan de Edith Cowan University School of Medical en Health Sciences promovendus Oliver Barley dat gewichtsvermindering vaker voorkomt in MMA. Barley interviewde 637 atleten in MMA, boksen, worstelen, Braziliaanse jiu jitsu, judo, Muay Thai, kickboksen en Taekwondo over hun gewichtsvermindering technieken. Vastgesteld werd dat MMA-vechters een gemiddelde van 9,8 kg verloren voor elk gevecht, of 11,5 procent van hun lichaamsgewicht. In sommige extreme gevallen gaven MMA-vechters toe dat ze tot 18 kg hadden verloren.

Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen

Bewijs dat MMA-vechters steeds vaker drastische technieken gebruikten

Ter vergelijking: de deelnemers aan Muay Thai rapporteerden een verlies van gemiddeld 5,9 kg voor een gevecht gevolgd door boksers (5,3 kg), Braziliaanse jiu jitsu (4,2 kg) en judo (3,8 kg), wat neerkomt op gemiddeld 6% van hun lichaamsgewicht. Het onderzoek, gepubliceerd in het International Journal of Sports Physiology and Performance, onthulde ook dat MMA-vechters vaker drastische technieken gebruikten, waaronder het gebruik van sauna’s (76 procent) en overmatig vloeistofverbruik of “waterbelasting” (67 procent), terwijl ze de tweede achter de worstelaars waren voor het meeste gebruik van rubberen of plastic pakken tijdens de training (63 procent).

Het gebruik van laxeermiddelen, braken, diuretica en dieetpillen

Barley zei dat door een pak van rubber of plastic in een sauna te dragen, iemand in slechts twee uur 5 procent van zijn lichaamsgewicht kon uitzweten. Het gebruik van laxeermiddelen, braken, diuretica en dieetpillen kwam minder vaak voor, maar trad nog steeds op. Barley, die zelf heeft deelgenomen aan MMA, zei dat gewichtsvermindering kan leiden tot cardiovasculaire problemen, verhoogde insulinegevoeligheid, een hoger risico op hersenschade tijdens competitie en, in extreme gevallen, overlijden.

Niemand wil vechten met iemand die groter is dan zichzelf

Dus de prikkel is er voor vechters om te proberen om te bezuinigen op een lagere gewichtsklasse, “zei hij. “Gemakkelijk voor mij was het moeilijkste deel van een gevecht het verminderen van het gewicht, niet het eigenlijke gevecht zelf … het is in essentie gewoon een proces van proberen niet te breken.”Barley zegt ook dat door gewichtsreductie vechters waarschijnlijk slechter zouden presteren, en geloofde dat dit argument overtuigender zou zijn om hen te laten nadenken over hun methoden. “Als hun gezondheid het belangrijkste voor hen was, zouden ze niet gewillig zijn om een ​​elleboog te krijgen en in het gezicht te trappen voor een wedstrijd,” zei hij.

Veel vechters denk ik zien het als een onderdeel van de voorbereiding op het gevecht

Ze zien het als essentieel voor de overwinning. Maar mensen die meer gewicht verliezen, winnen niet echt meer. ” Barley zei dat hij niet geloofde dat gewichtssnijden volledig uit gevechtssporten kon worden uitgeroeid, door te zeggen dat er een “Geheim recept” was voor de praktijk waarbij een vechter in korte tijd veilig een kleine hoeveelheid gewicht zou kunnen verliezen.

Zichzelf te lang uitdrogen

Professionele MMA-vechter Richard Lockett zei dat hij ongeveer 14 keer aan gewichtsverlies had gedaan, waarbij hij maximaal 4,8 kg verloor, en geloofde dat sommige vechters die probeerden af ​​te vallen zichzelf te lang uitdrogen. Na acht weken intensief te hebben getraind tijdens het trainen, zei Lockett dat hij de ochtend van het inwegen ontwaterde, meestal de middag vóór de vechtdag.

“Ik denk dat mensen beter moeten worden opgeleid voordat ze iets doen. Ze moeten het niet gewoon proberen, omdat het op internet is geschreven of ze iets op YouTube zien, ‘zei hij. “Ik heb gehoord dat (sommige) mensen een week lang niet eten, wat belachelijk is. Hoe kan je lichaam functioneren zonder voedsel? “

Bekijk ook

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Eddie 'The Underground King' Alvarez is niet meer in actie geweest

Proud Boy mept knuppelende Antifa onderuit! ‘Superheld?’ (video)

Tijdens een demonstratie werd een van

'Puur racisme!' Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

‘Puur racisme!’ Boksicoon Mayweather als een hond behandeld

Floyd Mayweather heeft de klus geklaard

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page