Nieky Holzken's droom-rivaal krijgt 20 miljoen voor gevecht: 'Alsnog genaaid' Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken's droom-rivaal krijgt 20 miljoen voor gevecht: 'Alsnog genaaid'

Nieky Holzken's droom-rivaal krijgt 20 miljoen voor gevecht: 'Alsnog genaaid'

John Wayne Parr oud rivaal en droom tegenstander van Nieky Holzken, is een gerenommeerde naam in de wereld van kickboksen en Muaythai. Hij stond onlangs in de schijnwerpers vanwege een sensationeel aanbod.

De Australische vechtsportlegende, die bekend staat om zijn indrukwekkende prestaties in de ring, werd benaderd voor een gevecht dat zijn carrière naar een ongekend hoogtepunt zou kunnen brengen. Dit gevecht zou Parr maar liefst 20 miljoen dollar kunnen opleveren. Een aanbod dat in de vechtsportwereld zelden wordt gezien en dat de aandacht van fans wereldwijd trok.

De belofte van een recordbrekend evenement

De oorsprong van dit aanbod was een telefoongesprek met een organisator uit Qatar. Deze organisator sprak over het breken van het record voor het hoogste prijzengeld ooit uitgekeerd in een enkele vechtsportshow.

Met een budget van 300 miljoen dollar voor prijzengeld, leek dit evenement alle voorgaande te overtreffen. Parr ontving links naar artikelen over het evenement, foto's en video's van het Khalifa International Stadium, dat met zijn 45.000 zitplaatsen als locatie zou dienen. Alles wees op een evenement van ongekende schaal.

Twijfels en teleurstelling

Naarmate de tijd verstreek, begonnen er echter twijfels te ontstaan. Ondanks beloftes en voorbereidingen, waaronder het regelen van een lokale ster uit Qatar als tegenstander en een aanbod van 100.000 dollar als tekenbonus, begonnen er rode vlaggen te verschijnen.

Het beloofde geld werd nooit overgemaakt en zelfs tot vier weken voor het evenement was er geen vechtposter of persconferentie georganiseerd. Uiteindelijk ontvingen alle betrokken vechters een e-mail waarin stond dat het evenement werd uitgesteld.

De harde realiteit en toekomstige hoop

Voor Parr en vele anderen leek dit aanbod te mooi om waar te zijn, vooral gezien de recente investeringen van Saoedi-Arabië in de bokswereld en de pogingen van Qatar om toerisme aan te trekken. Nu het evenement is uitgesteld, blijft Parr achter met de realiteit dat het miljoenen gevecht niet doorgaat.

Desondanks blijft hij openstaan voor andere aanbiedingen en nodigt potentiële promotors uit om contact met hem op te nemen. De droom van een groot gevecht leeft voort, zelfs als de realiteit soms anders uitwijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws