Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Vrees onder reporters voor UFC media beleid persconferenties

Vrees onder reporters voor UFC media beleid persconferenties

Het volledige schema van de UFC tot aan UFC 225

De kans is groot dat UFC-Ster Conor McGregor flink onder vuur komt te liggen tijdens de persconferentie voor het gevecht tegen Donald Cerrone.

Om dit te voorkomen vrezen journalisten dat de UFC een ban zal opleggen aan diegene die het wagen om scherpe vragen te stellen aan de Ierse topvechter. “MMA-media moeten Conor McGregor vragen naar de onderzoeken omtrent seksueel geweld, deze media kunnen niet toestaan ÔÇőÔÇődat de UFC het verhoor van McGregor tijdens de UFC 246-persconferentie stopzet,” zo meld zo meld reporter Trent Reinsmith.

De reporter werkt voor een grote MMA nieuws site ‘Bloody Elbow’ en zegt in het verleden al eens dwars te zijn gezeten door de UFC. “De UFC gebruikt soms bedreigingen om de mensen die hun evenementen live behandelen, te controleren. Ik zal mezelf als een voorbeeld van dat laatste gebruiken. In 2019 schreef ik een verhaal dat een UFC-medewerker niet op prijs stelde'” vervolgd Rheinsmith.

Slechte zaak

“Ik was het ermee eens dat ik context had moeten toevoegen aan dat verhaal. Dus ik deed dat. Toen de update niet voldoende was voor deze PR-persoon, bedreigde hij me via e-mail. De strekking was duidelijk accreditatie voor een volgend UFC event kon ik wel vergeten. Trouw aan hun woord, heeft de UFC mijn twee meest recente verzoeken om accreditatie afgewezen. “

Het komt in de praktijk wel vaker voor dat vechtsport organisaties niet blij zijn met negatief nieuws of scherpe vragen, een aantal reporters durft dan ook geen kritiek te leveren en praten de organisaties liever naar de mond uit vrees niet meer bij een event uitgenodigd te worden.

Bekijk ook

­čÄą KNOCK-OUT: Voetbal icoon David Beckham in bokswedstrijd

Topvoetballer David Beckham houdt wel van een uitdaging. Zo besloot hij het op te nemen ...

VIDEO: Tyson Fury geeft rondje boksles op het strand

Wat doe je als de verveling toeslaat, dan ga je lekker op het strand even ...

CECILIA BR├ćKHUS: ‘Gevecht tegen Katie Taylor grootste ooit’

Een overwinning op Jessica McCaskill op zaterdagavond en Taylor die Delfine Persoon verslaat op 22 ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page