UFC'er Rob Font vrijgesproken van doping gebruik
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC’er Rob Font vrijgesproken van doping gebruik

UFC’er Rob Font vrijgesproken van doping gebruik

UFC'er Rob Font vrijgesproken van doping gebruik

Rob Font is vrijgesproken door het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA) in een buitengewone dopingzaak. Font werd getest na zijn wedstrijd op 22 mei in Las Vegas tegen Cody Garbrandt, gesteld werd dat de vechter verboden middelen zou hebben gebruikt.

Vandaag werd echter bekend dat Font van alle blaam gezuiverd is. ,,Rob heeft NOOIT verboden middelen ingenomen en USADA heeft hem al vrijgesproken van enig vergrijp”, luidde de verklaring van Team Font.

,,Team Font is een ENORME voorstander van antidoping en een schone UFC, maar deze begeleiding van het WADA heeft ons in dit geval teleurgesteld”, aldus de verklaring van Team Font. ,,We hopen dat dit incident een aantal ogen opent en ertoe leidt dat ze enkele veranderingen doorvoeren. “

Nog niet geheel gezuiverd

,,Deze fout was niet de onze, we hebben alles volgens het boekje gedaan en helaas zal niet iedereen ons geloven.” Er wacht echter Font nog een horde, de Nevada State Athletic Commission (NSAC) moet zich ook nog buigen over de zaak.

NSAC-directeur Bob Bennett weigerde vrijdag commentaar. ,,NSAC heeft alle bovenstaande feiten in deze zaak, maar heeft het nog niet afgesloten”, aldus de verklaring van Font’s team. ,,Zoals bij elke atleet in een open zaak, zal Rob een tijdelijke schorsing uitzitten totdat de zaak is gesloten. “

Bekijk ook

Killer knie ‘KO’ vloert verbaasde kickbokser! ‘Waar ben ik?’

Het evenement werd uitgezonden op Digi Sport 4 in Roemenië.

Bellator MMA zet veteranen Kongo (46) en Kharitonov (40) tegenover elkaar

Cheick Kongo tegen Sergei Kharitonov is de headliner tijdens Bellator 265 op 20 augustus in South Dakota.

Bruut einde! Knalharde ‘KO’ gaat door geluidsbarrière

Het was het eerste LFA evenement buiten Amerika en het was een groot succes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page