UFC-vechter TJ Dillashaw twee jaar geschorst Nieuws
Nieuws

UFC-vechter TJ Dillashaw twee jaar geschorst

UFC-vechter TJ Dillashaw twee jaar geschorst
UFC-vechter TJ Dillashaw twee jaar geschorst

Het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) heeft vandaag aangekondigd dat zij TJ Dillashaw een schorsing van 2 jaar heeft opgelegd.

De MMA-vechter krijgt de schorsing vanwege een positieve test voor recombinant humaan erytropoëtine (EPO) voorafgaand aan zijn titelgevecht tegen Henry Cejudo op 19 januari in Brooklyn, New York.

Dillashaw heeft de schorsing niet betwist, zo hebben USADA-functionarissen dinsdag bekendgemaakt.Dillashaw deed vrijwillig afstand van zijn bantamgewicht wereldtitel toen het nieuws over de mislukte drugtest uitkwam.

Gestript van de titel

De UFC zou Dillashaw hebben gestript van zijn titel zodra zijn schorsing zou worden aangekondigd. Eerder kreeg hij een jaarverbod om te vechten van de staat New York.

LEES OOK > Topkickboksers ontvangen milde straf

Het tweejarige verbod van Dillashaw is het maximale verbod voor een niet-gespecificeerde stof onder het antidoping decreet van de UFC met USADA. Het is met terugwerkende kracht gedateerd op 18 januari 2019. EPO is een peptidehormoon dat vaak wordt gebruikt om de productie van rode bloedcellen te stimuleren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws