Akkoord Dopinginstanties: mildere straffen voor topkickboksers Nieuws
Nieuws

Akkoord Dopinginstanties: mildere straffen voor topkickboksers

Akkoord Dopinginstanties: mildere straffen voor topkickboksers
Akkoord Dopinginstanties: mildere straffen voor topkickboksers

De NOS-Nieuwsuur komt vandaag met meer nieuws over de dopingzaak rondom Badr Hari en Hesdy Gerges.

De laatste meldde onlangs dat hij met onthullend nieuws omtrent zijn zaak zou komen. In het bericht van Nieuwsuur is te lezen dat er achter de schermen tussen de Dopingautoriteit en GLORY Kickboxing flink is onderhandeld.

Waar eerst werd gemeld dat er een jarenlange schorsing in het verschiet lag krijgt Gerges nu een waarschuwing als hij schuld zou bekennen. Dit is een opmerkelijk iets aangezien dit in de praktijk nooit gebeurt. Nieuwsuur vraagt zich dan ook af, hoe een sanctie in drie maanden veranderen van een zware straf naar een waarschuwing?

Wat is er achter de schermen gebeurt?

"Op initiatief van de Dopingautoriteit (na verzoek van Glory) heeft een gesprek plaatsgevonden om tot andere dopingregels te komen. Dit resulteerde in het nationaal dopingreglement niet-wada-gebonden sporten, waarbij het vooral om Glory gaat. Voor Glory was de inzet in dit gesprek: lagere maximum straffen, zegt Peter Vogelzang, bestuurder bij het ISR tegen Nieuwsuur.

LEES VERDER > Het artikel van Nieuwsuur

"Het ISR vindt het belangrijk dat Glory gebonden blijft aan dopingregels mét redelijke straffen. Daar werken we liever aan, dan dat we met elkaar breken, " vervolgt Vogelzang.

Bron: NOS/Nieuwsuur

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws