Bekende UFC-vechter: ‘Ik verkocht mijn ziel aan de duivel’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Bekende UFC-vechter: ‘Ik verkocht mijn ziel aan de duivel’

Bekende UFC-vechter: ‘Ik verkocht mijn ziel aan de duivel’

De voormalig Ultimate Fighting Championship kampioen bantamgewicht T.J. Dillashaw, zegt dat hij met het gebruik van doping zijn ziel heeft verkocht aan de duivel.

Dillashaw erkent dat hij een verboden middel vóór zijn titelgevecht tegen Henry Cejudo in januari nam en zegt dat hij het incident nu gewoon achter zich wil laten en zich op de toekomst wil concentreren. Dillashaw was gast in de Ariel Helwani MMA Show van ESPN en zei dat hij willens en wetens doping gebruikte, omdat hij worstelde om gewicht te verliezen voor zijn vlieggewicht debuut.

ZIE OOK >> T.J. Dillashaw gepakt op doping

Dillashaw kreeg van het United States Anti-Doping Agency (USADA) een schorsing van twee jaar voor het innemen van het prestatieverhogende medicijn recombinant humaan erytropoëtine (EPO), hij komt pas in januari 2021 opnieuw in aanmerking voor deelname aan wedstrijden.

De duivel fluisterde in mijn oor

“Ik nam een ​​bloedarmoede medicijn genaamd Procrit, het belangrijkste ingrediënt daarin was Erythropoietin (EPO). Het helpt bij het opnieuw opbouwen van bloedcellen, ‘zei hij. “Wanneer je bloedarm wordt, beginnen je rode bloedcellen te dalen en verlies je energie. Ik was op een super strikt 1600-calorieën dagdieet en werkte te hard. Ik heb mijn lichaam tot het uiterste gedreven, ‘voegde Dillashaw toe.

“Geen excuses. Ik heb de fout gemaakt iets te willen doen dat nog niet was gedaan. Ik verkocht mijn ziel aan de duivel en nu moet ik mezelf weer opbouwen en ermee omgaan.” Dillashaw zei dat de uitdaging om tot 125-pond te komen hem te boven ging en de substantie “drie of vier weken” voor het gevecht innam.

Bekijk ook

MMA-vechter (43) overlijdt na corona vaccinatie?

Bekend vechter en Kickboxing/MMA coach had geen gezondheidsproblemen

BREAKING: Isis Verbeek in Bare Knuckle MMA-gevecht tegen Kahaunaele

Isis Verbeek gaat blote vuist MMA-vechten

7 Weken: Weidman traint weer na gruwelijke beenbreuk

Chris Weidman is teruggekeerd naar de sportschool, zeven weken na zijn gruwelijke beenbreuk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page