UFC-titelgevecht Germaine de Randamie uit 'gevaren zone' Nieuws
Nieuws

UFC-titelgevecht Germaine de Randamie uit 'gevaren zone'

UFC-titelgevecht Germaine de Randamie uit 'gevaren zone'
UFC-titelgevecht Germaine de Randamie uit 'gevaren zone'

Er leek even een kink in de kabel te komen voor het geplande titelgevecht tussen de Nederlandse Germaine de Randamie en de Braziliaanse UFC-kampioen Amanda Nunes.

De Randamie en Nunes staan gepland om op 14 december voor het bantamgewicht kampioenschap tijdens UFC 245 in Las Vegas de strijd met elkaar aan te gaan. Dit leek even in gevaar toen voormalig tegenstander van De Randamie, de Amerikaanse Aspen Ladd deze week een aanklacht indiende wegens onterecht verlies.

Ladd (8-1 MMA, 3-1 UFC) verloor van de Randamie via een 16-seconden TKO in het bantamgewicht main event van de 13 juli vechtkaart in Sacramento, Californië. Het verlies markeerde Aspen's eerste nederlaag van haar carrière. Zij besloot hier tegen in beroep te gaan in de hoop de uitslag als niet geldig te doen verklaren.

Afgewezen

Aspen stapte naar de CSAC (California State Athletic Commission), die toezag op haar gevecht met de Randamie. Volgens Ladd had scheidsrechter Herb Dean te vroeg ingegrepen en had zij door kunnen vechten. Ook beweerde Ladd dat als het gevecht in de mannen divisie van de UFC had plaatsgevonden, er gewoon door gevochten had mogen worden.

Dean bestreed dit bij de hoorzitting van de CSAC, hij ontkende nadrukkelijk dat geslacht geen rol speelde in de beslissing, drie van de vijf commissarissen waren het daarmee eens, het beroep werd geweigerd met 3 tegen 2 stemmen. Hiermee is het gevaar geweken voor de Randamie en zal zijn toch tegenover Nunes komen te staan. Ladd zal vechten tegen Yana Kunitskaya tijdens UFC-ESPN 7.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws