UFC-kampioen Kamaru Usman: 'wil racisten een lesje leren' Nieuws
Nieuws

UFC-kampioen Kamaru Usman: 'wil racisten een lesje leren'

UFC-kampioen Kamaru Usman: 'wil racisten een lesje leren'
UFC-kampioen Kamaru Usman: 'wil racisten een lesje leren'

Racisme en negatieve verwijzingen naar iemands afkomst komen in de sport nog maar al te vaak voor.

Daar waar veelal gezegd wordt dat sport verbroedert, is dit in de praktijk nog weleens anders. Op elk niveau vergrijpen sporters er zich nog wel eens aan zich racistisch uit te laten.

MMA-vechter en UFC-kampioen Kamaru Usman weet daar alles van. In een interview met een van de leidende MMA nieuws websites, sprak hij openhartig over zijn ervaringen. Ook refereerde hij aan collega vechter Colby Covington die zichzelf een aantal keer negatief uitliet over de afkomst van vechters en hun fans.

Extra beveiliging

Covington kwam al eens flink in de problemen door Braziliaanse MMA fans af te schilderen als 'vieze beesten' en noemde het land een vuilnis hoop. Dit was tegen het zere been van de grote baas van de UFC, Dana White die Covington dan ook berispte. Detail er vecht een groot aantal Brazilianen onder de vlag van de UFC.

LEES OOK: Colby Covington met de dood bedreigt

Usman zal zijn eerder verdiende wereldtitel die hij claimde met een dominante overwinning op Tyron Woodley op UFC 235, later dit jaar verdedigen. En Covington zal hoogstwaarschijnlijk zijn tegenstander zijn. Covington is misschien wel de meest vijandige en polariserende vechter in de sport geworden, en voor Usman vertegenwoordigt het verslaan van de Amerikaan, iets dat veel groter is dan een titelverdediging.

Racistische symboliek

Usman komt uit een familie van immigranten en hij beschouwt Covington als een symbool van veel van de problemen waarmee buitenlanders in de Verenigde Staten worden geconfronteerd. "Een deel van wat dit volgende gevecht symboliseert, is de racistische houding die veel mensen tegenover immigranten hebben", zegt Usman.

Usman, 31, zei dat hij niet weet wanneer de wedstrijd met Covington zich zal ontvouwen. Hij is slechts een paar dagen verwijderd van een ernstige operatie en er zijn nog geen voorbereidingen getroffen voor een gevecht. "Ik vecht al te lang met een rugblessure, na de operatie zal ik hersteld zijn en de wereld laten zien dat we allen gelijk zijn en dat er geen racisme hoeft te bestaan, "sluit Usman af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws