UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december

UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december
UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december

Een langverwachte wedstrijd tussen weltergewicht Leon Edwards en Khamzat Chimaev staat geboekt voor 19 december in Las Vegas.

Khamzat Chimaev die een bliksem carrière doormaakt binnen de UFC zal Leon Edwards treffen voor een gevecht over 5 ronden in de UFC Apex in Las Vegas, Nevada. Zo maakte UFC-president Dana White vrijdag bekend.

Donderdag nam de UFC de extreme stap om Edwards van de officiële UFC-ranglijst te verwijderen, waar hij eerder de nummer 3e plek in de top 15 had bezet. Dit werd gedaan wegens te lange afwezigheid van Edwards uit de MMA-kooi. Het lijkt er op dat de UFC hem wilde stimuleren weer te vechten.

Toekomstig kampioen

Zodra de UFC Edwards uit de ranglijst haalde, had hij geen andere keuze dan het gevecht tegen Chiamaev te accepteren. Edwards laatste gevecht bij de UFC stamt uit juli 2019. Hij versloeg destijds Rafael dos Anjos.

Chiamaev op zijn beurt is erg actief geweest afgelopen jaar en heeft sinds juli toen hij zijn debuut maakte bij de UFC grote indruk gemaakt. Zo won hij kort achter elkaar van Rhys McKee, John Phillips en Gerald Meerschaert. Er wordt verwacht dat Chiamaev een van de toekomstige UFC kampioen zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws