UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december

UFC: Leon Edwards geboekt vs Khamzat Chimaev voor december

UFC boekt Leon Edwards vs Khamzat Chimaev voor 19 december

Een langverwachte wedstrijd tussen weltergewicht Leon Edwards en Khamzat Chimaev staat geboekt voor 19 december in Las Vegas.

Khamzat Chimaev die een bliksem carrière doormaakt binnen de UFC zal Leon Edwards treffen voor een gevecht over 5 ronden in de UFC Apex in Las Vegas, Nevada. Zo maakte UFC-president Dana White vrijdag bekend.

Donderdag nam de UFC de extreme stap om Edwards van de officiële UFC-ranglijst te verwijderen, waar hij eerder de nummer 3e plek in de top 15 had bezet. Dit werd gedaan wegens te lange afwezigheid van Edwards uit de MMA-kooi. Het lijkt er op dat de UFC hem wilde stimuleren weer te vechten.

Toekomstig kampioen

Zodra de UFC Edwards uit de ranglijst haalde, had hij geen andere keuze dan het gevecht tegen Chiamaev te accepteren. Edwards laatste gevecht bij de UFC stamt uit juli 2019. Hij versloeg destijds Rafael dos Anjos.

Chiamaev op zijn beurt is erg actief geweest afgelopen jaar en heeft sinds juli toen hij zijn debuut maakte bij de UFC grote indruk gemaakt. Zo won hij kort achter elkaar van Rhys McKee, John Phillips en Gerald Meerschaert. Er wordt verwacht dat Chiamaev een van de toekomstige UFC kampioen zal zijn.

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page