Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC BAAS DANA WHITE: ‘We verliezen miljoenen aan inkomsten’

UFC BAAS DANA WHITE: ‘We verliezen miljoenen aan inkomsten’

De grote baas van de UFC Dana White zegt dat zijn organisatie miljoenen aan inkomsten misloopt. Dit ligt grotendeels aan gebrek aan ticket sales.

Dana White sprak over enkele financiële uitdagingen op een recente media-scrum. Daar onthulde hij dat de UFC in 2020 ‘meer dan $ 100 miljoen’ zal verliezen. Vanwege het ontbreken van een live publiek. Afgezien van het verliezen van inkomsten uit de live-poort, zei White verder dat hij degene is die “alle risico’s” op zich neemt.

Terwijl de vechters zoals Jon Jones en anderen gewoon om meer geld vragen. Hij vergeleek andere sporten. En zei dat het ondanks de uitdagingen een goede zaak is, dat hij niemand in de UFC een loonsverlaging geeft.

Het grote probleem

‘Het grote probleem voor alle sporten op dit moment, is de ticket sales. “We verliezen dit jaar meer dan $ 100 miljoen,”‘beweerde White. Het zou veel gemakkelijker voor mij zijn om achterover te leunen. “En te zeggen laten we dit afwachten. Het afwachten van deze crisis is op dit moment een goede optie voor veel mensen omdat er geen ticket inkomsten zijn.”

Er valt nogal wat commentaar te geven op deze verklaringen. Het is ook interessant dat White iedereen is gaan vertellen dat hij geen ‘publiek nodig heeft’. Om dat nu te gebruiken als excuus om vechters niet meer te betalen tijdens onderhandelingen.

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...