Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC 245 De Randamie vs. Amanda Nunes: Op wie zet u in?

UFC 245 De Randamie vs. Amanda Nunes: Op wie zet u in?

UFC 245 De Randamie vs. Amanda Nunes: Op wie zet u in?

Zaterdag 14 september staat de Nederlandse top MMA-vechter Germaine de Randamie tegenover UFC wereldkampioen Amanda Nunes tijdens UFC 245.

De Randamie komt in de polls die wij gehouden hebben als favoriet uit de bus tegen de tot nu toe regerend wereldkampioen in twee gewichtklassen, Amanda Nunes. De Braziliaanse werd in juli 2016 UFC-wereldkampioen bantamgewicht (tot 61 kilo), in december 2018 ook UFC-kampioen vedergewicht (tot 66 kilo) bij de vrouwen.

ZIE OOK >> Germaine de Randamie verslaat Aspen Ladd

Tijdens UFC 245 zullen De Randamie en Nunes de strijd aangaan op bantamgewicht en als gezegd lijken de \Nederlandse fans een voorkeur te hebben voor De Randamie. Maar wat zeggen de internationale peilingen, het verschil is groot en de grote weddenschap sites geven het voordeel aan Nunes tot zelfs -300 wat een hoog percentage is.

Harde knokkers

Toch zeggen voorspellingen niet altijd alles en laten wij niet vergeten dat De Randamie van 11 februari 2017 tot 19 juni 2017 de eerste wereldkampioen in het vedergewicht was bij de UFC. De Randamie en Nunes stonden al eens eerder tegenover elkaar op 6 November 2013, waar de Nederlandse verloor via TKO.

Het winst record van De Randamie na haar partij tegen Nunes is zes keer gewonnen in dito wedstrijden, dus onderschatten moet het publiek de Nederlandse niet. Op 13 juli van dit jaar rekende zij nog af met de veel jongere Aspen Ladd. Nunes verslog grote namen in de twee gewichtklassen zoals Cyborg, en Valentina Shevchenko. 14 december zal blijken wie er de winst pakt, op wie zet u in?

Bekijk ook

47-Jarige Bokslegende Oscar de La Hoya start comeback training

Oscar De La Hoya sluit zich aan bij de huidige trend van bokslegendes. Hij zegt ...

RAAR: Aantal GLORY Kickboksers weet niets van uitleg brief

Afgelopen zaterdag kwam er een brief naar buiten die door GLORY Kickboxing naar vechters gestuurd ...

UFC 251: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal mag je niet missen

Zaterdagnacht 11 juli staat er een topgevecht het programma bij de UFC. Kamaru Usman treft ...