UFC 232 Doping test Jon Jones: verboden middelen in bloed geconstateerd Nieuws
Nieuws

UFC 232 Doping test Jon Jones: verboden middelen in bloed geconstateerd

UFC 232 Doping test Jon Jones: verboden middelen in bloed geconstateerd
UFC 232 Doping test Jon Jones: verboden middelen in bloed geconstateerd

Er zijn opnieuw steroïden metabolites gevonden in het lichaam van UFC light zwaargewicht kampioen Jon Jones, dit blijkt uit testen gedaan tijdens UFC 232.

Jon Jones werd getest door het Vrijwillige Antidopingagentschap (VADA) in de aanloop naar zijn UFC 232-rematch met Alexander Gustafsson. Jones kreeg geen licentie om te vechten in Nevada.

De UFC besloot toen om het event op korte termijn te verplaatsen naar Californië. In de hoofdpartij op 29 december 2018 versloeg Jones versloeg overigens Gustafsson via een knock-out in de derde ronde.

Nog steeds aanwezig

De resultaten van de recente tests werden deze week bekend gemaakt en opnieuw werd Jon Jones gemarkeerd als iemand die turinabolmetabolieten in zijn systeem had.

Het urinemonster werd van hem afgenomen op de dag van wegingen, die plaatsvond op 28 december 2018. Daar uit blijkt dat Jones 33 picogrammen van 4-chloor-18-nor-17p-hydroxymethyl, 17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3) (of DHMCT) in zijn bloed had.

Geen straf

De constatering van de verboden stoffen zal geen desastreuze gevolgen hebben voor Jones. De CSAC (California State Athletic Commission) zal geen disciplinaire maatregelen nemen.

Jone werd eerder positief getest voor hetzelfde M3-metaboliet, waarna hij 15 maanden geschorst werd volgend op zijn overwinning tegen Daniel Cormier tijdens UFC 214.

Verplaatsing

Dit was dezelfde metaboliet die ervoor zorgde dat UFC 232 met slechts een week te gaan van Las Vegas naar Los Angeles werd verplaatst. Dit zodat Jones alsnog in aanmerking kwam om te vechten.

LEES OOK: UFC verplaatst haar complete event voor Jon Jones

Jon Jones zal tijdens het UFC 235-evenement in maart opnieuw de kooi in gaan om zijn titel te verdedigen tegen Anthony Smith.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws