Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Schandalig: MMA-vechter betrapt op doping, UFC verplaatst compleet event

Schandalig: MMA-vechter betrapt op doping, UFC verplaatst compleet event

Jon Jones bloedtest na UFC 214; Toch geen doping gebruikt?
Youtube

Dat Amerika een land is waar alles mogelijk is bewijst het feit dat de MMA-organisatie UFC een geheel event verplaatst. Reden, een van hun vechters is betrapt op doping, maar deze moet wel  vechten.

Het handelt zich hier om Jon “Bones” Jones die al vaker betrapt is op het gebruik van verboden middelen. Hij stond gepland om te vechten op UFC 232 welke in Nevada zou plaatsvinden.

Echter mag hij niet vechten in Nevada door de simpele reden dat de NSAC, de doping autoriteit van deze staat, het gevecht niet wil sanctioneren.

Volksverhuizing

Daarom wijkt men uit naar Californië waar de SCAC het voor het zeggen heeft en deze hebben er geen probleem mee de partij doorgang te laten vinden. Feit is wel dat alles en iedereen dus nu naar Californië moet gaan om Jones, maar ook de andere vechters in actie te zien.

De beslissing van de UFC om het complete event te verhuizen roept gemengde reacties op. Zo melden een aantal MMA-vechters dat zij aan het pakken waren voor Fight Week (voorafgaande aan het event), om naar Nevada te vliegen, en hopen dat hun fans mee willen reizen.

Extreme drukte

Fans reageerde boos omdat zij hun hele schema opnieuw moeten plannen, vluchten boeken, hotels en al wat niet meer zij. Daar komt bij dat het ook nog eens midden in de feestdagen valt en het overal razend druk is en hotels al volgeboekt zijn, of vliegtickets niet voorhanden.

Men spreekt er dan ook schande van dat de UFC deze stap zet voor één vechter. Een fan merkte op; “Jones mag nu wel gaan winnen, want als hij verliest breekt de hel los”. “

Bekijk ook

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten snel weer knokken

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten zo snel mogelijk weer tegen elkaar vechten. UFC Baas ...

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page