Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik warm onthaald MMA Nieuws
MMA Nieuws

Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik warm onthaald

Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik warm onthaald

UFC vechter Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik keerde afgelopen nacht terug in Suriname, na een verblijf in Amerika.

Rozenstruik die een bliksem carrière doormaakt bij de UFC kan gezien worden als een van de gevaarlijkste zwaargewichten binnen de organisatie. Op 16 augustus stond Rozenstruik tegenover de Braziliaanse Junior dos Santos, die hij spectaculair knock-out sloeg.

De winst van Rozenstruik op dos Santos betekent een stap in de richting van het kampioenschap bij de UFC. Grote namen zoals de Nederlander Alistair Overeem die vorig jaar door Rozenstruik verslagen werd, azen ook op de UFC zwaargewicht titel.

Sportheld

Tot nu toe is Francis Ngannou de enige die Bigi Boy tegen het canvas kreeg. In mei leed Rozenstruik een knock-out verlies binnen 20 seconden. Echter was geweldenaar Ngannou na de wedstrijd vol lof over de Surinaamse brute kracht.

Bij zijn terugkomst in Suriname kreeg Rozenstruik namens het kabinet van de president een flinke bos bloemen. Het land eert zijn sporthelden graag, rozenstruik wordt dan ook gezien als een national sportheld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws