Scheidsrechter geschorst na absurde beslissing tijdens MMA-gevecht MMA Nieuws
MMA Nieuws

Scheidsrechter geschorst na absurde beslissing tijdens MMA-gevecht

Scheidsrechter geschorst na absurde beslissing tijdens MMA-gevecht

Het werk van een scheidsrechter is niet altijd even makkelijk. Toch wordt verwacht van een arbiter dat deze het hoofd koel houdt en kennis van zaken heeft. Ook heeft een organisatie of sanctionerende vechtsport bond de taak vakkundige scheidsrechters aan te stellen.

Levensgevaarlijk

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat tijdens een amateur event in Brazilië. Een scheidsrechter een cruciale fout maakte. Een vechter ging tot twee keer toe knock-out. Toch liet de arbiter in dit geval Kleber hem doorvechten. Met als gevolg een nog zwaarder getroffen vechter.

Dat dit niet alleen onverantwoord maar ook nog eens levensbedreigend kan zijn mag duidelijk zijn. De National Athletic Commission of MMA (CANMMA). Heeft Lopes geschorst vanwege zijn slechte scheidsrechters kwaliteiten. Bovendien bleek hij onervaren. CANMMA gaf een verklaring af.

Stagiares

"We bieden onze excuses aan de atleten, teams, MMA-fans en Thunder Fight aan. Voor de fouten die zijn gemaakt door een gebrek aan ervaring van de professionals", luidde de verklaring. "We melden dat de scheidsrechters die de fouten hebben gemaakt. Stagiaires waren die werden getest en geen ervaring hadden als scheidsrechter. "

Ook zegt CANMMA dat de scheidsrechters op het event alleen maar een basis cursus op papier hadden gevolgd. Het mag duidelijk zijn dat ze voor het praktijk examen gezakt zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws