Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Scheidsrechter geschorst na absurde beslissing tijdens MMA-gevecht

Scheidsrechter geschorst na absurde beslissing tijdens MMA-gevecht

Kleber Lopes kan er voorlopig wel naar fluiten nog een MMA-wedstrijd te leiden. De derde man in de kooi maakte een cruciale fout. Daar moet hij nu voor bloeden.

Het werk van een scheidsrechter is niet altijd even makkelijk. Toch wordt verwacht van een arbiter dat deze het hoofd koel houdt en kennis van zaken heeft. Ook heeft een organisatie of sanctionerende vechtsport bond de taak vakkundige scheidsrechters aan te stellen.

Levensgevaarlijk

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat tijdens een amateur event in Brazilië. Een scheidsrechter een cruciale fout maakte. Een vechter ging tot twee keer toe knock-out. Toch liet de arbiter in dit geval Kleber hem doorvechten. Met als gevolg een nog zwaarder getroffen vechter.

Dat dit niet alleen onverantwoord maar ook nog eens levensbedreigend kan zijn mag duidelijk zijn. De National Athletic Commission of MMA (CANMMA). Heeft Lopes geschorst vanwege zijn slechte scheidsrechters kwaliteiten. Bovendien bleek hij onervaren. CANMMA gaf een verklaring af.

Stagiares

“We bieden onze excuses aan de atleten, teams, MMA-fans en Thunder Fight aan. Voor de fouten die zijn gemaakt door een gebrek aan ervaring van de professionals”, luidde de verklaring. “We melden dat de scheidsrechters die de fouten hebben gemaakt. Stagiaires waren die werden getest en geen ervaring hadden als scheidsrechter. “

Ook zegt CANMMA dat de scheidsrechters op het event alleen maar een basis cursus op papier hadden gevolgd. Het mag duidelijk zijn dat ze voor het praktijk examen gezakt zijn.

Bekijk ook

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

‘Mijn tijd zit erop’: Ontslagen UFC’er Overeem geeft verklaring

Alistair Overeem is niet langer onderdeel van de vechters stal bij de UFC. De Nederlandse ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page