'Schande!' UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Schande!’ UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event

‘Schande!’ UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event

'Schande!' UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event

UFC-fans scholden en joelden de overleden Britse koningin Elizabeth II uit tijdens een eerbetoon op UFC 279 in Las Vegas afgelopen weekend. De Amerikaanse fans scandeerden luid ‘USA’ tijdens het evenement.

De Amerikaanse MMA-organisatie bracht hulde aan het overleden Britse staatshoofd door haar beeltenis te tonen op het grote scherm boven de kooi in de T-Mobile Arena. Deze was gevuld met 20.000 fans, naast de beeltenis was de boodschap: ‘In memory of Queen Elizabeth 1926-2022’ te zien.

Een moment van stilte werd echter snel onderbroken door secties van fans die hoonden en het gezang van ‘USA! VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA! VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA!’. De UFC deelde zijn eerbetoon ook op Twitter, maar verwijderde de antwoordfunctie uit de tweet. Op social media wordt scahnde gesproken over het incident.

Niet reageren

Koningin Elizabeth is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden en is door haar zoon Charles III opgevolgd als de Britse monarch. Er waren soortgelijke incidenten van gejoel tijdens voetbalwedstrijden op donderdag, waaronder Arsenal’s Europa League-duel met FC Zürich in de Zwitserse stad.

Een ander incident vond plaats in Edinburgh, waar de Schotse Hearts het opnam tegen Başakşehir in Tyncecastle in een Europa Conference League-wedstrijd. De aanwezige fans kregen te horen dat er een minuut stilte zou worden gehouden ‘beginnend en eindigend met het fluitsignaal van de scheidsrechter’. Ook dit liep uit de hand en waren er beledigende spreekkoren te horen.

Bekijk ook

'Geheime drank!' Zo blijft UFC-Vechtbaas (53) fit

‘Geheime drank’: Zo blijft UFC-Vechtbaas (53) fit?

Dana White de 53-jarige grote baas van vechtsport organisatie UFC ziet er topfit uit.

Knul slaat ruziemaker onderuit! 'Elleboog uit de hel' (video)

Knul slaat ruziemaker onderuit! ‘Elleboog uit de hel’ (video)

Voor de agressieve man het wist

Murthel Groenhart pakt 3e MMA-winst tijdens LFL 6 in Amsterdam

Murthel Groenhart pakt 3e MMA-winst tijdens LFL 6 in Amsterdam | video

Voor Groenhart was het vandaag even spannend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page