'Schande!' UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Schande!' UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event

'Schande!' UFC-fans schelden overleden Britse koningin uit tijdens event

UFC-fans scholden en joelden de overleden Britse koningin Elizabeth II uit tijdens een eerbetoon op UFC 279 in Las Vegas afgelopen weekend. De Amerikaanse fans scandeerden luid 'USA' tijdens het evenement.

De Amerikaanse MMA-organisatie bracht hulde aan het overleden Britse staatshoofd door haar beeltenis te tonen op het grote scherm boven de kooi in de T-Mobile Arena. Deze was gevuld met 20.000 fans, naast de beeltenis was de boodschap: 'In memory of Queen Elizabeth 1926-2022' te zien.

Een moment van stilte werd echter snel onderbroken door secties van fans die hoonden en het gezang van 'USA! VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA! VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA!'. De UFC deelde zijn eerbetoon ook op Twitter, maar verwijderde de antwoordfunctie uit de tweet. Op social media wordt scahnde gesproken over het incident.

Niet reageren

Koningin Elizabeth is donderdag op 96-jarige leeftijd overleden en is door haar zoon Charles III opgevolgd als de Britse monarch. Er waren soortgelijke incidenten van gejoel tijdens voetbalwedstrijden op donderdag, waaronder Arsenal's Europa League-duel met FC Zürich in de Zwitserse stad.

Een ander incident vond plaats in Edinburgh, waar de Schotse Hearts het opnam tegen Başakşehir in Tyncecastle in een Europa Conference League-wedstrijd. De aanwezige fans kregen te horen dat er een minuut stilte zou worden gehouden 'beginnend en eindigend met het fluitsignaal van de scheidsrechter'. Ook dit liep uit de hand en waren er beledigende spreekkoren te horen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws