RISICO: MMA-vechter toch de kooi in na recente knock-outs Nieuws
Nieuws

RISICO: MMA-vechter toch de kooi in na recente knock-outs

RISICO: MMA-vechter toch de kooi in na recente knock-outs
RISICO: MMA-vechter toch de kooi in na recente knock-outs

Het gevaar op hersenletsel door een knock-out wordt vaak onderschat.

Toch gaan vechters vaak snel na een knock-out verlies de MMA-kooi, of boksring weer in en nemen het risico op hersenletsel voor lief. Zo ook de Braziliaan Joao Paulo Rodrigues. De vechter kreeg te maken met een paar brute knock-outs in een periode van 13 dagen. Toch houdt hem dat niet tegen opnieuw te gaan vechten.

Dit weekend zal de Braziliaanse vedergewicht weer in de kooi stappen voor een gevecht tegen Krzysztof Gutowski bij Babilon MMA 10 in Wieliczka, Polen. Gutowski is ongeslagen professional met al zijn overwinningen via knock-out. Rodrigues noemt zijn tegenstander "een goede match-up" en overwoog niet om nee te zeggen na zijn tweede recente knock-outverlies.

Laat de dokter maar praten

Rodrigues beweert dat een arts hem heeft vrijgesteld om opnieuw te vechten een maand na zijn tweede knock-out nederlaag in september. Maar Dr. Paolo Souto Maior, een neuroloog en de medisch directeur van de Braziliaanse MMA Athletic Commission (CABMMA), keurt dit ten strengste af.

"Ik ging naar de dokter voor een MRI en ik voel me geweldig, man," zei Rodrigues. "Ik voel me perfect. Ik had te maken met een knieblessure in die gevechten; het was niet goed. Maar ik ben nu 100 procent. Als de arts zei dat het niet goed was om te vechten, zou ik het niet doen," zegt Rodriguez.

Geld tegenover risico

"Een van de grote gevaren om in korte tijd weer uitgeschakeld te worden, is het zogenaamde tweede impactsyndroom," zei Dr. Souto Maior, "waar het lijden aan een nieuw hoofdletsel alvorens te herstellen van de eerste knock-out de hersenen verlieszen hun vermogen om de hersenbloedsomloop te reguleren, wat kan leiden tot diffuus hersenoedeem een coma en zelfs de dood. "

ZIE OOK >> Bokser Patrick Day overleden na knock-out

Rodrigues lijkt zich daar echter niet al te druk om te maken. Gevraagd of hij nog steeds zo snel zou vechten als hij niet met geldproblemen te maken had, zei hij eenvoudig: "Absoluut." Rodrigues maakt niet bekend hoeveel hij wordt betaald door Babilon MMA. maar hij zei dat het veel beter was dan zijn gebruikelijke salaris. Toen de organisatie aangaf zijn vliegtickets niet te betalen, verkocht hij een koelkast om de reiskosten te betalen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws