In coma geslagen bokser Patrick Day (27) overleden Nieuws
Nieuws

In coma geslagen bokser Patrick Day (27) overleden

In coma geslagen bokser Patrick Day (27) overleden
In coma geslagen bokser Patrick Day (27) overleden

De zaterdag in coma geraakte bokser Patrick Day is woensdagnacht overleden, hij vocht 4 dagen voor zijn leven.

Day, 27, had vier dagen in coma gelegen na zijn knock-out nederlaag tegen Charles Conwell, ondanks een noodhersenchirurgie in het Northwestern Memorial Hospital, konden artsen het junior middengewicht niet redden.

ZIE OOK >> Bokser Patrick Day vecht voor zijn leven

"Patrick Day stierf vandaag, 16 oktober 2019, bezweken aan het traumatische hersenletsel dat hij leed tijdens zijn gevecht afgelopen zaterdag 12 oktober," zei zijn promotor Lou DiBella in een verklaring.

Te gevaarlijk

De dood van de Day komt nadat de 23-jarige Argentijnse superlichtgewicht Hugo Santillan in juli stierf aan verwondingen in de ring en de 28-jarige Russische Maxim Dadashev stierf twee dagen eerder aan hersenletsel tijdens zijn gevecht.

Day werd op een brancard naar het ziekenhuis gebracht nadat Conwell een vlaag van stoten op hem losliet die hem roerloos op het canvas achterliet. "Rust in vrede en kracht, Pat, met de engelen. Het wordt heel moeilijk om de gevaren van boksen op een moment als dit weg te verklaren of te rechtvaardigen," zei DiBella.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws