Rentree Bellator MMA-legende Fedor Emelianenko in Rusland
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Rentree Bellator MMA-legende Fedor Emelianenko in Rusland

Rentree Bellator MMA-legende Fedor Emelianenko in Rusland

Fedor Emelianenko is nog niet klaar om zijn handschoenen op te hangen. De legendarische Russische zwaargewicht vechter kondigde vandaag aan dat hij van plan is om op 23 oktober terug te keren naar de Bellator-kooi in de VTB Arena in Moskou, Rusland. Een tegenstander voor zijn terugkeergevecht is nog niet bekend gemaakt.

Emelianenko, 44, vocht voor het laatst in december 2019 en scoorde in de eerste ronde een TKO op Quinton Jackson. Door de overwinning kwam Emelianenko terug na een knock-out verlies tegen Ryan Bader in de finale van de Bellator Heavyweight World Grand Prix. Emelianenko tekende in november 2016 bij Bellator en heeft nu een 3-2 record.

Overstap

De Rus bouwde zijn legende op in de Pride FC-ring, bleef ongeslagen in de organisatie terwijl hij het zwaargewicht kampioenschap won en iconische overwinningen behaalde op vele zwaargewicht grootheden zoals Antonio Rodrigo Nogueira en Mirko Cro Cop.

Nadat Pride was overgenomen door het toenmalige UFC-moederbedrijf ZUFFA, kon Emelianenko geen deal bereiken om zijn weg naar de Octagon te vinden, wat resulteerde in gevechten voor Affliction voordat hij naar Strikeforce overstapte waar hij slechts één overwinning behaalde voordat hij drie opeenvolgende gevechten verloor.

Bekijk ook

Wedstrijden NL-boksers Olympische Spelen bekend gemaakt

De loting voor de wedstrijden is inmiddels bekend gemaakt.

Canelo Alvarez vs. Caleb Plant titelgevecht gepland voor 18 september

Alle titels verdeeld tussen beide vechters lijken op het spel te staan.

Spannend 4-man toernooi tijdens Enfusion Cage-evenement

De vijfde editie van de spannende Enfusion Cage Events-serie vindt morgenavond plaats in Alkmaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page