Ooit bloedgabbers nu vijanden: 'Dit kooigevecht mag je niet missen!' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ooit bloedgabbers nu vijanden: 'Dit kooigevecht mag je niet missen!'

Ooit bloedgabbers nu vijanden: 'Dit kooigevecht mag je niet missen!'

Colby Covington vs Jorge Masvidal, emoties spelen een grote rol bij wie zaterdag wint bij UFC 272 in de T-Mobile Arena (Las Vegas). De oud vrienden gaan de strijd met elkaar aan om voor eens en altijd te beslissen wie de beste is.

De inmiddels beruchte Covington had een paar spannende gevechten met kampioen weltergewicht Kamaru Usman. Masvidal werd uitgeschakeld door Usman in de tweede ronde en verloor van de kampioen toen hij op korte termijn een gevecht aannam.

Lange geschiedenis

Covington is favoriet in de strijd met Masvidal gebaseerd de eerdere gevechten met Usman. Het zou kortzichtig zijn om Covington op basis daarvan te verkiezen boven Masvidal, vooral omdat de twee samen 0-4 zijn in gevechten met Usman. MMA-wiskunde, zoals ze het noemen, werkt niet op deze manier (gaat verder onder video).

Het gaat ook voorbij aan Masvidal's lange geschiedenis van succes. Covington en Masvidal waren ooit bloedgabbers echter raakte in onmin met elkaar. De belangrijkste factor in dit gevecht is niet het elite MMA-worstelen van Covington of het gelikte boksen van Masvidal. Het zullen de emoties zijn die de vechters met zich meebrengen naar de UFC kooi.

Niet boos vechten

Zo vaak worden gevechten gepromoot door te zeggen dat de vechters elkaar haten. Zelden is dat waar, en je ziet vaak hun ware gevoelens wanneer het gevecht eindigt en ze omhelzen. UFC 272 op zaterdag in Las Vegas in een zeldzame zonder titelgevecht. Boos een gevecht ingaan is meestal niet goed en leidt tot fouten (meer onder video).

Masvidal gedijt op emoties en heeft deze in het verleden in zijn voordeel kunnen kanaliseren. Hij had een woordenstrijd met Askren voor hun gevecht. Hij kwam door met een van de meest spectaculaire finishes in de UFC-geschiedenis. Covington daarentegen is een bikkelharde knokker die tot het gaatje gaat. Kortom een gevecht dat je als MMA-fan niet mag missen dit weekend en is te zien via Discovery+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws