ONTSLAG JORGE MASVIDAL: UFC-President Dana White reageert – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ONTSLAG JORGE MASVIDAL: UFC-President Dana White reageert

ONTSLAG JORGE MASVIDAL: UFC-President Dana White reageert

ONTSLAG JORGE MASVIDAL: UFC-President Dana White reageert

Dana White reageert op de ontslagaanvraag van Jorge Masvidal. “Ik denk dat iedereen meer geld wil.”

Al weken is Masvidal in gesprek voor een titelkans tegen UFC-kampioen weltergewicht Kamaru Usman. De afgelopen dagen hebben alle betrokken partijen echter laten doorschemeren dat de onderhandelingen zijn vertraagd.

UFC topvechter Jorge Masvidal vindt dat de organisatie hem dan maar moet ontslaan. Zo kondigde hij aan op vrijdag dat hij de UFC niet in de weg zal staan als zij hem laten gaan. Enkele minuten nadat Jorge Masvidal vrijdag een reeks tweets had gepost, gaf UFC-president Dana White zijn antwoord.

Dan vecht je toch niet

Masvidal (35-13 MMA, 12-6 UFC) publiceerde een reeks tweets waarin hij zijn ongenoegen uitte over de huidige onderhandelingen met de UFC. Tijdens een persconferentie die niet lang daarna werd gehouden gaf white zijn antwoord al. “Ik denk dat iedereen meer geld wil,’ zei White.

“Ik denk dat iedereen bij al die andere sporten meer geld wil. Masvidal zegt: ‘Je hebt genoeg geld om eilanden te kopen.’ Laat me voor de miljardste keer herhalen: ik heb geen eiland gekocht, oké? We hebben geen eiland gekocht. De reden dat we Fight) Island doen, is dat er gevechten kunnen plaatsvinden. Zodat dat onze vechters uit Europa en de rest van de wereld geld kunnen verdienen en kunnen werken. Ik denk dat veel mensen echt gefrustreerd en verward zijn.

Geen druk vanuit de UFC

Naarmate zijn langdurige reactie vorderde, concentreerde White zich op de status van onafhankelijke status van zijn vechters. White herhaalde dat geen enkele vechter wordt gedwongen om te vechten. “Iedereen die niet wil vechten, hoeft niet te vechten, inclusief Masvidal en Jon Jones en al deze andere jongens”, zei White.

“Het hoeft niet te komen door de pandemie. Deze jongens zijn onafhankelijke contractanten. Dit is niet zoals de NFL waar ik je kan zeggen: ‘Je komt trainen en je doet dit of je krijgt een boete of je krijgt dit.’ Deze jongens kunnen doen wat ze willen. Ze kunnen zeggen wat ze willen.”

Niet op mijn knieën

“We smeken mensen niet om te vechten. We bieden gevechten aan, omdat ik in ons contract drie gevechten per jaar moet geven. Je hebt de mogelijkheid om ze af te wijzen en niet aan te nemen.”

Uren na de opmerkingen van White’s persconferentie reageerde Masvidal op Twitter op de UFC-president. “Ik ben geen onafhankelijke vechter als ik nergens anders heen kan om de kost te verdienen”, schreef Masvidal. “Laat me gaan of laat me zien of ik het waard ben. “

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page