Nieuwe stijl MMA-vechten van Nederlandse hand MMA Nieuws
MMA Nieuws

Nieuwe stijl MMA-vechten van Nederlandse hand

Nieuwe stijl MMA-vechten van Nederlandse hand

Er is een nieuwe vorm van MMA-vechten 'Striking MMA', bedacht door Internationale Federatie voor Mixed Martial Arts, GAMMA. De organisatie die haar hoofdkantoor heeft in Amsterdam introduceert de nieuwe stijl met trots.

De regels van Striking MMA zijn intuïtief omdat ze alle technieken bevatten die mixed martial arts populair hebben gemaakt. Alleen het grond vechten krijgt een andere dimensie. Atleten mogen hun tegenstanders nog steeds op de grond bestrijden, maar hebben maximaal 30 seconden de tijd om de tegenstander te laten aftikken en te winnen.

Afwijkende regels

Bij het reguliere MMA wordt de submissie op de grond net zolang uitgevoerd totdat een tegenstander buiten westen raakt. Hetzij door een wurggreep of via stoten de befaamde 'ground and pound'. Bij Striking MMA geldt dat als een vechter binnen de 30 seconden niet out gaa,t er een punt afgetrokken wordt. Vergelijkbaar met een knock-down bij het kickboksen.

GAMMA zal het Striking MMA internationaal presenteren via de Striking MMA World Cup. Dit voordat ze op elk continent regelmatig kampioenschappen houden en eindigen met de Wereldkampioenschappen. Officiële seminars zullen worden gehouden als een eerste stap naar de introductie van Striking MMA.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/conor-mcgregor-speelde-vals-in-gevecht-met-ufc-kampioen-khabib-video/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws