Rory MacDonald pensioen in geslagen door invaller! 'Tijd om te stoppen' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Rory MacDonald pensioen in geslagen door invaller! 'Tijd om te stoppen'

Rory MacDonald pensioen in geslagen door invaller! 'Tijd om te stoppen'

Rory MacDonald stopt met MMA na beëindiging van het PFL-seizoen afgelopen weekend. MacDonald kreeg zo'n pak slaag van Dilano Taylor dat hij PFL de finale voor een tweede seizoen op rij te miste.

Voormalig UFC-titeluitdager en Bellator-kampioen Rory MacDonald kondigde gisteren aan dat hij stopt met mixed martial arts. MacDonald leed een bruut TKO-verlies tegen Dilano Taylor, die last minute inviel als vervanger in het PFL 8 main event zaterdag.

De 33-jarige debuteerde in de UFC in 2010 en produceerde een 9-4 record in zes jaar bij de organisatie. Hij behaalde overwinningen tegen onder meer Nate Diaz, B.J. Penn en Tyron Woodley. Het hoogtepunt van MacDonalds tijd bij de UFC was zijn instant-klassieke rematch met de toenmalige kampioen weltergewicht Robbie Lawler bij UFC 189 in 2015.

Tijd om te stoppen

Lawler won de brute vechtpartij via een TKO in de vijfde ronde, nadat hij drie van de eerste vier ronden had verloren op de scorekaarten van alle drie de juryleden. MacDonald vocht nog een keer in de UFC na zijn tweede verlies tegen Lawler. Voordat hij in 2017 overstapte naar Bellator met een plan om zowel de weltergewicht als de middengewicht titel te winnen.

Na het verslaan van Paul Daley in zijn Bellator-debuut, won MacDonald de titel van door Douglas Lima te verslaan via een unaniem besluit. Maar hij haalde zijn dubbele kampioensdoel niet in zijn volgende gevecht en verloor van Nederlander Gegard Mousasi door TKO in de tweede ronde.

MacDonald verdedigde zijn titel twee keer in de weltergewicht Grand Prix voordat hij de titel verloor in een finale-rematch met Lima. De Canadees maakte zijn PFL-debuut in 2021 nadat hij in 2019 binnen was gekomen en een 2-4 record had neergezet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws