Top MMA-coach gearresteerd wegens organiseren huurmoord – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Top MMA-coach gearresteerd wegens organiseren huurmoord

Top MMA-coach gearresteerd wegens organiseren huurmoord

Een Russische MMA-coach is gearresteerd op verdenking van het organiseren van een huurmoord. De 35-jarige Vladimir Osiya werd thuis gearresteerd.
 
Vladimir Osiya, bekend als een van de meest prominente en succesvolle MMA-coaches in Rusland is gearresteerd. Hij wordt verdacht van het organiseren van de moord op een manager van een winkelcentrum in Moskou in 2019. Zo melden 112 Telegram-Channel en sports.ru.

Met Osiya werden nog 3 andere verdachten opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het organiseren van de schietpartij in 2019. De aanhoudende arrestatie en ondervraging houdt verband met de moord op Nikolai Leonov. Deze werd neergeschoten terwijl hij op weg was naar het winkelcentrum in de buitenwijken van Moskou.

Drugshandel gerelateerd

Volgens rapporten ontdekten politieagenten ook een witte poederachtige substantie naast het appartementengebouw waar Osiya woonde. Bij nader onderzoek werd vastgesteld dat het 1,8 kg cocaïne was. Er wordt aangenomen dat Osiya de cocaïne vóór zijn arrestatie uit zijn raam heeft gegooid.

Politie arresteerde de vrouw van de directeur van het winkelcentrum, die naar verluidt ook betrokken was bij het organiseren van de moord. Osiya, 35, is vooral bekend als de coach van populaire middengewicht vechter Magomed Ismailov. Hij werd door de Russische MMA Union uitgeroepen tot beste MMA-coach van 2016. En kreeg in 2019 de titel Honoured Coach of Russia, de hoogste rang voor een coach.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page