Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Khabib Nurmagomedov: “de UFC wil niet dat ik nog vecht”

Khabib Nurmagomedov: “de UFC wil niet dat ik nog vecht”

De voor langere tijd geschorste MMA-wereldkampioen Khabib Nurmagomedov is boos op de UFC. Via Instagram uitte hij zijn ongenoegen en stopte zijn commentaar niet onder stoelen of banken.

“Ik wil jullie eraan herinneren dat voordat ik kampioen werd, ik 3 keer dicht bij het titelgevecht zat en alle 3 keren heb ik mijn kans gemist, “zegt Khabib op Instagram.

“Eerste keer was in juli 2016 toen ik werd aangeboden om te vechten in de Ramadan-maand en ik wees het af, de tweede was UFC 205 NYC toen ik een titelgevecht kreeg, een overeenkomst getekend, maar mijn titel werd weggegeven, je kent het verhaal. “

Gemiste kans

“De derde keer was UFC 209, waar ik in het ziekenhuis lag en bijna stierf. Maar na elke mislukking werd ik gezegd: je hebt je kans gemist, verdien je kans met nog een overwinning.”

De Rus richtte zich ook op mede UFC-vechter Tony Fergusson:

“Tony, je hebt je kans gehad en je hebt het gemist, en dat is alleen jouw schuld. Je weet dat ik gediskwalificeerd ben en niet kan vechten, maar het is niet eerlijk om me van de titel te ontdoen, ik vocht 3 keer in 9 maanden. “

Winnaar

“Ik won en verdedigde mijn titel. Als vechter verdien je een titelgevecht, je bent een geweldige vechter en tegenstander, maar nu moet je vechten of wachten tot mijn schorsing voorbij is en vechten (maar UFC wil het niet), “sluit Khabib af.

LEES OOK: Khabib Nurmagomedov streeft boks carrière na

Van Khabib wordt verwacht dat hij pas in het najaar van 2019 zijn rentree zal maken bij de UFC, of Dana White de grote baas van de organisatie besluit om hem eerder te laten vechten valt te bezien. Een schorsing wordt niet snel ongedaan gemaakt.

Bekijk ook

Bellator vs RIZIN: Pittige vrouwen MMA-wedstrijd gepland

De samenwerking tussen Bellator en RIZIN lijkt sterker dan ooit.

AUW: Geluid brekende knie in MMA-gevecht gaat door merg en been (video)

Dat vechtsporten soms vervelende blessures met zich mee kunnen brengen is geen geheim.

UFC: Gevecht Junior dos Santos vs. Francis Ngannou verplaatst

Junior dos Santos vs. Francis Ngannou stonden eerder gepland voor UFC 239.

REGIO NIEUWS UITGELICHT