Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boks baas adviseert Khabib: “verlaat de UFC en ga boksen”

Boks baas adviseert Khabib: “verlaat de UFC en ga boksen”

Boks baas adviseert Khabib: "verlaat de UFC en ga boksen”
screenshot

Wanneer Khabib Nurmagomedov zijn volgende gevecht zal hebben blijft voorlopig gissen. Of deze überhaupt in de MMA-kooi zal plaatsvinden eveneens.

Nurmagomedov kreeg recent een flinke boete van $500.000 en een lange schorsing voor zijn kiezen, die hem tot november dit jaar er van weerhoudt in een MMA-wedstrijd te vechten.

De Rus was niet blij met de schorsing en vervloekte het ultimatum dat het kon worden verminderd als hij een cursus tegen pesten zou bijwonen.

Terugkeer in november

Het leek erop dat Khabib’s terugkeer zou plaatsvinden tegen oud UFC-kampioen weltergewicht en middengewicht Georges St Pierre, nadat Khabib verklaarde dat hij op zoek was om in november met hem te vechten.

Nog geen week later lijkt het erop dat die plannen als voor de zon verdwijnen. Het lijkt erop dat zijn volgende gevecht wel eens in de boksring zou kunnen plaatsvinden en zonder de zegen van de UFC.

Dan maar de boks ring in

Afgelopen week plaatste Khabib op Instagram een ​​foto met Umar Kremlev, het hoofd van het Russische boksbestuur. Na de Instagram-post riep RT Sport, Umar Kremlev op om meer informatie te geven over de plannen voor Khabib.

LEES OOK: Khabib Nurmagomedov weigert te vechten tot november

Het was toen dat de dingen echt interessant werden, omdat het lijkt dat de bokswedstrijd van Khabib zal plaatsvinden met of zonder de UFC’s zegening volgens hem.

Moeder Rusland

“We hebben elkaar ontmoet om zijn overplaatsing naar boksen te bespreken. Hij begint binnenkort met boksen. Plus we hebben het organiseren van zijn bokswedstrijd in Rusland besproken, “zei Kremlev.

“Ik kan de naam van zijn tegenstander nog niet onthullen omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. Maar we willen zijn gevecht organiseren in het Luzhniki-stadion in Moskou vlak voor het Boxing World Championship, dat dit jaar ook in Rusland zal plaatsvinden. “

Tegenstanders genoeg

Ondanks het feit dat hij geen tegenstander wilde noemen, gaf Kremlev enkele belangrijke hints. “Het hoeft geen Mayweather te zijn, het kan ook Manny Pacquiao zijn, of een andere grote naam in het boksen.”

Krevel heeft Kkabib ook geadviseerd permanent te vertrekken bij de UFC, er zou een betere toekomst liggen in het boksen. Of de MMA-vechter dit advies zal volgen zal moeten blijken.

Bekijk ook

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Boksen: Amir Khan wil Conor McGregor na Terence Crawford

Amir Khan zegt dat hij klaar is om tegen Conor McGregor te vechten na zijn gevecht met Terence Crawford op zaterdagavond.