Hardleers: UFC-zwaargewicht 2 jaar geschorst voor doping gebruik Nieuws
Nieuws

Hardleers: UFC-zwaargewicht 2 jaar geschorst voor doping gebruik

Hardleers: UFC-zwaargewicht 2 jaar geschorst voor doping gebruik

Het Braziliaanse zwaargewicht Raphael Pessoa heeft een schorsing van twee jaar aanvaard na een tweede schending van het antidopingbeleid van de UFC. Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt door de USADA.

Voor Pessoa is het de tweede keer dat hij een doping overtreding pleegt. De vechter testte positief op hydrochloorthiazide (HCTZ) en zijn metabolieten chloorthiazide en 4-amino-6-chloor-1,3-benzeendisulfonamide (ACB) als resultaat van urinemonsters die op 9 februari buiten competitie werden verzameld, 2021, 15 februari 2021, 16 februari 2021 en 4 maart 2021, 'schreven USADA-functionarissen in een verklaring.

Eerder gepakt

HCTZ is een gespecificeerde stof in de klasse van diuretica en maskerende middelen en is te allen tijde verboden volgens het UFC-antidopingbeleid en de UFC-verboden lijst. Pessoa had eerder een schorsing van een jaar uitgezeten voor dezelfde verboden stof die liep tot 4 maart 2021.

Deze tweede schorsing vond plaats met terugwerkende kracht tot 9 februari, de datum waarop zijn eerste positieve monster werd verzameld. Dat betekent dat Pessoa pas in februari 2023 in aanmerking komt voor deelname als deze laatste schorsing afloopt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws