Doping: USADA legt UFC-vechter 2 jaar schorsing op – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Doping: USADA legt UFC-vechter 2 jaar schorsing op

Doping: USADA legt UFC-vechter 2 jaar schorsing op

Na het falen voor meerdere out-of-competitie drugtesten, heeft UFC middengewicht Khalid Murtazaliev een schorsing van twee jaar gekregen die teruggaat tot 3 oktober.

Het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) heeft vrijdag aangekondigd dat Murtazaliev op basis van twee mislukte drugtests een schorsing van twee jaar heeft aanvaard, die zal eindigen in oktober 2020.

De vechter uit Dagestan heeft de tests op 3 oktober en 6 december van het vorig jaar ondergaan. Hij testte beide keren positief op de anabole steroïde Drostanolone .

Van twee naar een

Vanwege de tests en de niveaus die consistent zijn in beide, heeft USADA ervoor gekozen om ze als één overtreding te behandelen, met vermelding van: “Murtazaliev’s twee monsters onder de regels worden behandeld als een enkele.

De eerste overtreding omdat de hoeveelheid drostanolon en zijn metaboliet gedetecteerd in beide monsters overeen kwam met toediening via injectie voorafgaand aan het eerste monster verzameld op 3 oktober 2018. “

Bekende stof

Murtazaliev maakte zijn succesvolle UFC-debuut op UFC Fight Night 136, waar hij C.B. Dollaway vurig tegenhield in een gevecht waarvan velen dachten dat het veel eerder had moeten eindigen. Omdat de testen enkele weken na die gebeurtenis plaatsvonden, zal het resultaat niet worden gewijzigd.

Sommige eerdere vechters die naar verluidt positief zijn getest voor deze stof zijn: Anderson Silva na UFC 183 in 2015, Brian Ortega na UFC op Fox 12 in 2014 en Kevin Casey na UFC 175 eerder dat jaar.

Bekijk ook

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Vechter scoort STRIJKPLANK knock-out tijdens MMA-debuut (video)

De Brit verraste zijn tegenstander met een knie en een trap naar het hoofd.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page