Home / Nieuws / MMA NIEUWS / GLORY Kickboxing score systeem nu ook bij MMA-wedstrijden

GLORY Kickboxing score systeem nu ook bij MMA-wedstrijden

De controverse rondom UFC 247 afgelopen weekend heeft de ogen geopend dat er bij de jurering van MMA-wedstrijden anders gewerkt moet worden.

In de nasleep van UFC 247, die verschillende controversiële jury’s scorebesluiten bevatten, waaronder de zwaar bediscussieerde main event-scorekaart tussen UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones en uitdager Dominick Reyes, is er overal in de MMA-cirkel discussie ontstaan het score systeem aan te pakken.

MMA-vechtsport organisatie Invicta FC gebruikt kondigt aan open scores te gaan gebruiken nadat Kansas Athletic Commission deze optie biedt voor MMA-organisaties. De Kanas Athletic Commission heeft maandag aangekondigd dat het MMA-organisaties de mogelijkheid biedt om open te scoren te doen en Invicta FC is direct op het aanbod ingegaan.

In het kickboksen normaal

Na elke ronde wordt de score van het gevecht publieke kennis. Momenteel in MMA, worden de scores alleen gegeven aan het einde van een gevecht. Open scoren is geen nieuw concept, want zelfs GLORY kickboxing gebruikt het. Om een gevecht te sturen is het een en eerlijk handig systeem.

Bij MMA wordt het tot nu toe niet gebruikt en de toepassing ervan door Invicta zal interessant zijn. Het kan motiveren om alles in de kooi te laten, aan de andere kant als een vechter weet dat hij voor staat op punten kan hij wellicht verslappen. Het zal zeker intrigerend zijn om te zien hoe dit werkt voor Invicta FC en of de UFC het ook zal gaan gebruiken.

Bekijk ook

🎥 | Ilias Bulaid wint tweede gevecht bij Bellator MMA in Dublin

Ilias Bulaid vocht zaterdagavond zijn tweede partij

DOPING: Bellator MMA-vechter maakt ‘weer’ geen debuut

Het nieuws is sindsdien bevestigd

🎥 | ASJEMENOU: MMA-vechter doet een Conor McGregortje (video)

Het LFA 82-evenement van vrijdagnacht