Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Geschorst voor doping: TJ Dillashaw geeft UFC-titel op

Geschorst voor doping: TJ Dillashaw geeft UFC-titel op

TJ Dillashaw heeft vandaag zijn UFC Bantamweight-titel opgegeven. Hij positief testte op een verboden stof na zijn verlies tegen vlieggewicht Henry Cejudo op UFC Fight Night in januari.

In januari ging de 33-jarige Dillashaw in gewicht terug in een poging om kampioen in twee gewichtklassen te worden. Hij kreeg Henry Cejudo tegenover zich voor de vlieggewicht titel in Brooklyn, New York.

Dillashaw verloor het gevecht met Cejudo, die de regeerperiode van Demetrious Johnson als regerend kampioen had beëindigd en zijn eerste verdediging in de eerste ronde beëindigde.

Geschorst en geld boete

Volgens ESPN’s Ariel Helwani heeft de Athletic Commission van de staat New York de Dillashaw gedurende 12 maanden geschorst wegens overtredingen van het gebruik van een verboden stof, het verbod geldt met terugwerkende kracht vanaf 19 januari dit jaar.

LEES OOK: Cejuso verslaat Dillashaw

De nu voormalig kampioen heeft ook een boete van $ 10.000 voor de overtreding opgelegd gekregen. Dillashaw maakte zijn schorsing zelf via Instagram bekend om geruchten voor te zijn.

Bekijk ook

VERLAMD: Einde carrière MMA-Kampioen na extreem afvallen

Het lijkt erop dat extreem afvallen voor een MMA wedstrijd wederom een slachtoffer heeft geëist.

MMA-persconferentie loopt flink uit de hand (video)

Een reality-tv-ster heeft zijn voormalige Geordie Shore-rivaal aangevallen tijdens een persconferentie.

DODELIJK GEVECHT: Jonge MMA-vechter ingestort en overleden

Een jonge MMA-vechter is overleden als gevolg van verwondingen opgelopen tijdens een gevecht afgelopen weekend in Engeland.