Gekloot met weegschaal kostte UFC-kampioen titel: 'Schuld van de kiloknallers'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gekloot met weegschaal kostte UFC-kampioen titel: ‘Schuld van de kiloknallers’

Gekloot met weegschaal kostte UFC-kampioen titel: ‘Schuld van de kiloknallers’

Gekloot met weegschaal kostte UFC-kampioen titel: 'Schuld van de kiloknallers'

Vrijdag moest UFC-kampioen Oliveira zijn titel inleveren omdat hij 0,5 pond te zwaar was. Dana White, UFC-president weet waar de schuld ligt, de Europese vechters zijn de boosdoeners. White zegt dat er voortaan 24 uurs bewaking zal zijn bij de weegschaal die gebruikt wordt voor het wegen van vechters.

Het wegen in Amerika gebeurt op ponden en niet op kilo’s. Dat is waar volgens White de schuld ligt omdat er Europese vechters al op de weegschaal gaan staan ver voor de wegingen. ,,We hebben dit probleem waarbij vechters de avond voor hun wedstrijd beginnen met het controleren van de weegschaal”, zegt White.

Teveel gekloot

,,Alle Europeanen en jongens uit andere delen van de wereld doen kilo’s. Dus ze beginnen allemaal te kloten met de weegschaal om van Ponden naar kilo’s te gaan. Er zijn zoveel bewegende delen aan dit beest van een machine die we elke week laten draaien. We moeten een bewaker hebben daar waar de schaal nu is, die de boel in de gaten houdt. Het is iets wat we zullen moeten doen.”

Oliveira werd van de titel ontdaan toen hij zaterdag de achthoek binnenstapte, het gevolg van een overschrijding van een half pond in het lichtgewicht titelgevecht van 155 pond. Hij versloeg Justin Gaethje in de eerste ronde. Maar bleef geen kampioen, wel zal hij als eerste in aanmerking komen om voor de interim titel te vechten.

Bekijk ook

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page