Extreem afvallen: UFC-vechters krijgen vecht verbod opgelegd Nieuws
Nieuws

Extreem afvallen: UFC-vechters krijgen vecht verbod opgelegd

Extreem afvallen: UFC-vechters krijgen vecht verbod opgelegd
Extreem afvallen: UFC-vechters krijgen vecht verbod opgelegd

De C.S.A.C. (California State Athletic Commission) heeft een aantal UFC-vechter een vecht verbod opgelegd.

De C.S.A.C. die onder andere toeziet op het welzijn van atleten vindt het niet langer verantwoord dat MMA-vechters te extreem afvallen voor een wedstrijd. Er zijn gevallen bekend dat vechters onwel werden tijdens de weeg momenten door de snelle gewichtsafname.

Het afvallen gebeurt om in ene bepaalde gewichtsklasse te mogen vechten, er zijn gevallen bekend dat vechters kilo's afvallen op slechts twee dagen voor de wedstrijd, erg ongezond en af te raden volgens medici. Een van de UFC vechters die een verbod kreeg opgelegd is Brandon "KillerB" Davis.

Lopende lijken

Davis publiceerde op zijn Facebook een brief van de C.S.A.C. waarin hem wordt medegedeeld dat hij beter in een hogere gewichtsklasse kan gaan vechten, deelname aan een lagere klasse wordt hem in de brief verboden. De C.S.A.C. verwijst in haar brief aan een UFC event waarbij Davis teveel bleek te zijn afgevallen in zeer korte tijd.

Extreem afvallen: UFC-vechters krijgen vecht verbod opgelegd

ZIE OOK >> Khabib: Ik sla McGregor op straat wel in elkaar

Medici bekritiseren al langer het feit dat het toegestaan wordt voor vechters om soms wel tot twee klassen lager te vechten dan oorspronkelijk is vastgesteld voor een vechter. "Soms zien ze eruit als graten pakhuizen, dit kan niet gezond zijn," zei een arts recent nog. Wat de verdere gevolgen zijn voor de vechters en of de UFC stappen onderneemt om in protest te gaan is niet duidelijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws