Dierenrechten organisatie PETA boos op UFC kampioen Khabib – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Dierenrechten organisatie PETA boos op UFC kampioen Khabib

Dierenrechten organisatie PETA boos op UFC kampioen Khabib

Dierenrechten organisatie PETA boos op UFC kampioen Khabib

De organisatie voor de ethische behandeling van dieren (PETA) zitten UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov op de huid i.v.m. oude video’s waarin hij wortelend te zien is met beren.

Nurmagomedov versloeg onlangs Dustin Poirier om het UFC lichtgewicht kampioenschap in het hoofdevenement van UFC 242. Hij wordt nu verwacht zijn titel vervolgens te verdedigen tegen nr. 1 uitdager Tony Ferguson. Gevechten tegen Justin Gaethje en Conor McGregor zijn ook mogelijk als het Ferguson-gevecht niet door zal gaan.

Geen respect

Video’s van Nurmagomedov die als kind met beren worstelde, zijn al jaren bekend in de MMA-gemeenschap, maar met de kampioen die onlangs een wereldwijde ster werd nadat hij UFC 242 in Abu Dhabi schitterde, is de reguliere media zich hiervan bewust geworden.

Op 9-jarige leeftijd heeft UFC-ster Khabib Nurmagomedov’s vader, een veteraan uit het leger en voormalig judo en sambo kampioen, hem een zwaar trainingsregime opgelegd, waaronder het worstelen met een wilde beer. PETA UK-directeur Elisa Allen sprak met Business Insider en bekritiseerde Nurmagomedov voor het worstelen met beren.

Laat de beren met rust

Allen riep ook de UFC op om de relatie met hem te evalueren en zegt: “PETA moedigt de UFC aan om de relatie met de heer Nurmagomedov te evalueren totdat hij een duidelijke verandering in houding en een engagement toont om dieren het respect te geven dat ze verdienen. Worstelen met een geketende beer is walgelijk gedrag dat een volkomen gebrek aan respect voor deze dieren aangeeft. “

“De beren die in Rusland worden gebruikt voor ‘boksen’, ‘dansen’ of andere archaïsche vormen van entertainment worden meestal van hun moeder gescheiden als welpen, geketend, gekooid, gemuilkorfd, geslagen en beroofd van alles wat voor hen betekenisvol is. PETA dringt er bij de heer Nurmagomedov op aan, alleen te blijven worstelen met gewillige menselijke tegenstanders. “

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page