Home / Nieuws / MMA NIEUWS / De UFC schrapt hele gewicht divisie, ‘vechters op zoek naar werk’

De UFC schrapt hele gewicht divisie, ‘vechters op zoek naar werk’

Video: UFC 216 Demetrious Johnson vs. Ray Borg volledig gevecht!
Demetrious Johnson (L) in betere tijden bij de UFC

Het lijkt erop dat de theorie die velen hadden eindigt met waar te zijn. Het vertrek van Demetrious Johnson naar ONE Championship lijkt de doodsteek voor een gehele gewicht divisie.

Het begon met de geruchten over huidig ​​kampioen Henry Cejudo die mogelijk opkwam om bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw voor zijn titel uit te dagen. Kort daarna zou Johnson naar ONE Championship gaan als onderdeel van de allereerste MMA “ruil” in de geschiedenis.

UFC vechters Jose “Shorty” Torres en Jared Brooks melden gisteren op sociale dat de vlieggewicht divisie bij de UFC ten einde komt en wel volgend jaar. Beiden werd de wacht aangezegd en hun contracten komen te vervallen.

Ontslagen

“Ik ben die de UFC laat gaan. Ik kon mijn UFC-contract niet afmaken met nog 2 gevechten te gaan omdat ze het grootste deel van mijn divisie opheffen en niemand van ons een kans geven om onszelf te bewijzen . Dus nu is het tijd om over te gaan naar grotere en betere dingen. Veel geluk kleine jongens! Zegt Torres in zijn verklaring op Twitter.

Om bij de UFC te blijven is er maar een oplossing voor een aantal vechters en dat is een gewicht divisie hoger te gaan vechten. Verwacht wordt echter dat niet velen dit zullen doen en zullen overstappen naar andere organisaties zoals ONE Championship, die geen spinnen bij de stappen van de UFC.

Bekijk ook

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

MMA-kampioen opgepakt voor ‘bizarre’ moord in nachtclub

Vadim Olenchik, een Oekraïense MMA-kampioen, is afgelopen week opgepakt in Sint-Petersburg wegens de vermeende moord ...

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

Vorig jaar kondigde Daniel Cormier aan dat hij graag zou stoppen bij de UFC en ...