🎥 BLOTE VUIST MMA VECHTEN: 'Dat betekent veel bloed'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 🎥 BLOTE VUIST MMA VECHTEN: ‘Dat betekent veel bloed’

🎥 BLOTE VUIST MMA VECHTEN: ‘Dat betekent veel bloed’

Er is een nieuwe rage op komst BKMMA oftewel Bare Knuckle MMA vechten. Was MMA al extreem dan wordt dit nu nog heftiger.

In Amerika vindt op 15 augustus het eerste Officiele gesanctioneerde Bare Knuckle MMA event plaats. Er wordt gevochten in een kooi net als bij het reguliere MMA. Echter is er een verschil, de vechters dragen geen handschoenen maar vechten met de blote vuist.

Echte Gladiatoren

Hoe dichter bij de Gladiatoren van weleer kun je nog komen zou men haast denken. Blote vuist boksers met een MMA achtergrond zijn bekend zoals UFC Veteraan Artem Lobov die vecht in BKFC (hoofd foto artikel). In de allereerste gesanctioneerde BKMMA-wedstrijd in de VS zal onder andere Michael “Bolo” Santos tegen Gene Perez te zien zijn.

Michael Santos traint in de prestigieuze sportschool Elevation Fight Team in Denver, Colorado. Waar ook de Nederlandse UFC-ster Alistair Overeem traint. Santos is 2-3 als een professionele MMA-vechter met zijn laatste gevecht resulterend in een verlies tegen Edwin Chavez op LFA 79 in 2019.

Alistair Overeem

Santos zou een bekende naam moeten zijn voor MMA-fans. Zijn eerste professionele gevecht was een verlies in de derde ronde van tegen het grote UFC talent van Marokkaanse afkomst Youssef Zalal bij SCL 61.

Gene Perez heeft een 7-11 professioneel MMA-record met 19 professionele bokswedstrijden op zijn naam. Hij komt van twee opeenvolgende verliezen af door submission. Gene zal op deze kaart vechten samen met zijn broer, Derek. Deze zal vechten in het co-main event onder de BKMMA-regels.

Meer dan alleen MMA

Maar er staat meer op het programma op het event georganiseerd door Sparta Sports & Entertaiment. Zo zullen er op het BKMMA event ook reguliere MMA-gevechten gehouden worden en bokswedstrijden. In ons land is vechten met de blote vuist nog niet toegestaan.

Iets wat veel vechtsport fans tegen de borst stuit aangezien full contact karate zoals het Kyokushin Kai wel zijn toegestaan. Wil je meer te weten komen over het BKMMA en wie er vecht lees dan hier verder. Je mag het niet missen als je van extreme vechtsporten houdt.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Jeff Swartz (www.overtimeheroics.net)

Bekijk ook

PECH! Geschorste bokser zit het niet mee (video)

Wat een pech

Verliezen nekken 4 UFC-vechters! Knokkers op straat gezet

DE UFC kent geen genade

ZIEN! Verhoeven en Overeem oog in oog: ‘1ste confrontatie’ (video)

Glory Kickboxing last een spoed persconferentie in, die live te volgen zal zijn

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page