Bellator MMA wint de slag om Frankrijk van de UFC MMA Nieuws
MMA Nieuws

Bellator MMA wint de slag om Frankrijk van de UFC

Bellator MMA wint de slag om Frankrijk van de UFC
Bellator MMA wint de slag om Frankrijk van de UFC

Het ziet er naar uit dat Bellator MMA de slag om Frankrijk heeft gewonnen van grote concurrent de UFC. Er staat een eerste event in oktober op de planning.

Lange tijd is het MMA-vechten verboden geweest in Frankrijk. Savate van oorsprong Frans en het kickboksen was al eerder toegestaan op wedstrijd gebied. Donderdagavond maakte ESPN bekend dat Bellator op 10 oktober een event in Parijs zal organiseren.

Mocht dit evenement doorgaan, dan zou het de eerste in de grote MMA-geschiedenis zijn die in het Europese land wordt gehouden. De sport werd begin 2020 in Frankrijk gelegaliseerd en Bellator zal de eerste zijn die zijn vlag op Franse bodem neerzet.

De UFC te snel af

Verwacht werd dat de grote concurrent van Bellator de UFC het eerst zou zijn. Echter heeft deze zich noodgedwongen gericht op Abdu Dhabi en Las Vegas door de Coronapandemie. Geruchten gingen eerder dat een eerste Franse UFC event geleid zou worden door de Franse vechter Francis Ngannou.

Voor Bellator is Europa geen onbekend gebied en organiseert deze binnenkort ook in in Milaan, Italië, in een tijdsbestek van minder dan twee weken grote events. Verwacht wordt dat Bellator vrijdag of zaterdag een officiële aankondiging doet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws