Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Frankrijk legaliseert MMA-vechten vanaf januari 2020

Frankrijk legaliseert MMA-vechten vanaf januari 2020

Maandag kondigde minister van sport Roxana Maracineanu de vorming aan van een commissie die toeziet op de legalisering van MMA in Frankrijk.

Er wordt verwacht dat Mixed Martial Arts op 1 januari 2020 officieel als sport wordt erkend. In zijn huidige vorm is het de bedoeling dat een van de bestaande Franse atletiekfederaties voorstellen indient om verantwoordelijk te worden voor de sanctie van MMA op zowel amateur- als professioneel niveau.

Die lijst bevat naar verluidt vier organisaties die toezicht houden op de volgende sporten: kickboksen en Muay Thai, worstelen, judo en savate (Frans boksen). De Federation Sportive et Gymnique du Travail, een multisportorganisatie, zal ook worden overwogen.

Bekijk ook

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.

Titelgevecht Nederlandse UFC-vechter De Randamie in gevaar?

Als het aan UFC-vechter Aspen Ladd ligt dan wordt de uitslag van haar verloren partij tegen de Nederlandse Germaine de Randamie teniet gedaan.

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.